Olasz foci

Óriási nevet akar a padjára a milánói csapat

  • varin

Az Internél úgy tűnik, nem számolnak hosszútávon Stefano Piolival és egy igen nagy nevet hoznának a kispadra.

   
Fiorentina Döntetlen Internazionale
2.55 3.35 2.55

Noha egyáltalán nem szerepel rosszul Stefano Pioli irányítása alatt az Internazionale - hiszen a kék-feketék új mesterükkel a 25 mérkőzésükből 15-öt is megnyertek -, úgy tűnik, az indonéz tulajdonos, Erich Thohir nem számol komolyabban a rutinos mesterrel. A sportsajtó folyamatosan két mestert emleget a lehetséges utódként, ám igazán nehéz lesz bármelyiküket is Milánóba csábítani.

A Gazzetta dello Sport jelentése szerint az Internazionale hajlandó lenne évi tízmillió eurós fizetéssel Milánóba csábítani akár Antonio Contét, akár pedig Diego Simeonét.

Erre azonban igen kicsi az esély, hiszen az olasz jelenleg a Chelsea-t irányítja, ráadásul a Juventust elhagyva azt mondta, egy ideig nem is szeretne olasz gárdát irányítani, míg az Atléticónál alighanem ha Simeone elmegy a csapattól, akkor az argentin nemzeti együttes felé veszi majd az irányt. Még úgy is, hogy Cholo mester játékosként két évig is élt Milánóban.

A milánói kék-feketéket két másik mesterrel is hírbe hozták, állítólag ha a Conte-Simeone duó nemet mondana Thohir hívó szavának, akár a Tottenhamtől Mauricio Pochettino, míg a PSG-től Unai Emery lehetne a jelölt. Közülük talán utóbbira van reális esély, hiszen ha a baszk trénerrel a hihetetlen BL-kudarcot követően a bajnokságot is elveszítené a párizsi gárda, alighanem Emery kegyvesztetté válna a csapatnál.

Az Internazionale gárdája idén maximum az Európa Liga-indulásért lehet harcban, ehhez azonban meg kell előzniük a városi rivális AC Milant. A kék-feketéknek lassan össze kell kapniuk magukat, a Torino, Sampdoria, Crotone és Milan ellen szerzett összesen két pont ugyanis komoly pofon volt Nagatomóék számára.

A gárda legközelebb a Fiorentina ellen játszik vendégként, márpedig ha a Violák nyerni tudnak a San Siróban, akkor Bernardeschiék is felmásznak az Inter hátára.

211987