Angol foci

Nem versenyezhetünk igazolásokban a manchesteri csapatokkal - Conte

A Chelsea olasz trénere kissé keserűen nyilatkozott lehetőségeikről, noha a számok nem őt igazolják.

A héten véglegessé vált Alexis Sánchez Manchester Unitedhez szerződése, ami abból a szempontból egy újabb késdöfés a Chelsea-be, hogy állítólag ők is szerették volna megszerezni a chilei klasszist. Emellett a Manchester City is évek óta csak költi és költi a pénzt, ami úgy tűnik, erre az évre egy kisebb szakadékot képezett a manchesteri csapatok és a többiek között. Legalábbis Antonio Conte, a Chelsea szakvezetője szerint nekik nincsenek hasonló lehetőségeik, mint az északi riválisoknak.

Morata azért nem ingyen érkezett... - Fotó: Archív

"Úgy vélem, remek szezont futunk és 120%-ot nyújtunk idén. Én is remek munkát végzek és a srácok is, így mindenki elégedett lehet magával, hiszen keményen dolgozunk napról napra mindannyian. A tavalyi bajnoki címünk egy kisebb csoda volt, ezt megmutatja az is, hogy most hol állunk. Jelenleg a két manchesteri csapat kimagaslik a bajnokságból, a többiek pedig a harmadik helyért küzdenek, ez a realitás.

A két manchesteri gárda nagyon erős és rendkívül jó lehetőségeik vannak, így nem kizárt, hogy a csapatok között lévő szakadék tovább is fog nőni. Jelenleg az a helyzet, hogy csak egy vagy két játékos engedhet meg magának egy olyan fizetést, amelyet Alexis Sánchez kért, így mi egy pillanatig sem próbáltuk őt leigazolni. Ahogyan Európa több topbajnoksága, úgy  Premier League is kezd egy kicsit kibillenni az egyensúlyból" - nyilatkozta Conte

Az olasz mester emellett kiemelte, hogy szeretnének versenyre kelni a riválisokkal, de mindezt nem pénzzel, hanem kemény munkával és konzisztens csapatépítéssel tennék meg. "Az elmúlt években nagyon sok legenda távozott a klubtól, akik kiöregedtek. Természetes, hogy fejlődünk és változunk, ahogyan az is, hogy próbáljuk megalapozni a jövőt. Két út van: az egyik, hogy valaki pénzért vásárol jó csapatot, a másik, hogy valaki kiépíti azt hosszú munkával. Mi valahol a kettő metszetén szeretnénk járni" - mondta a szakvezető.

A Premier League-csapatok költései és bevételei a játékosok után

Fotó: transferleague.co.uk

Noha kétségtelen, hogy az elmúlt években a Chelsea kevésbé volt aktív az átigazolási piacon, mint társai, ha az elmúlt öt év bevételeit és kiadásait figyeljük, azt láthatjuk, hogy a Kékek még így is többet költöttek játékosvásárlásokra, valamint bérekre, mint a Manchester United és mindössze 60 millióval vannak a Manchester City mögött. Mindezek azért árnyalják azt a képet, mely szerint a Chelsea olyan rossz helyzetben van a társakhoz képest...

Moratáék szerda este az Emirates-be látogatnak, ahol a Ligakupa visszavágóján 0-0-ról indulnak majd a felek. A Chelsea sikerére 2.45-szörös, az Arsenaléra 2.64-szeres szorzón tehetünk pénzt a    -nál.

[2685495] 2018-01-24 21:00:00 Arsenal - Chelseax;