Átigazolás

Aprópénzért lehet a Chelsea-é a vb egyik hőse

A londoni csapat már felkészült Thibaut Courtois pótlására, akit ligán belülről pótolhat az új(?) edző.

Továbbra is igen faramuci a helyzet London kék felében, hiszen a csapat a felkészülést Antonio Contéval kezdte meg, ám eközben a feje fölött már az új edzőt keresi a vezetőség. Az elsődleges terv továbbra is Maurizio Sarri lenne, de Gianfranco Zola is bejelentkezett a posztra. Ami biztos, a jelenlegi helyzet közel sem ideális, hiszen amíg nincs edző, addig az igazolások sem érkeznek, így pedig könnyen lehet, hogy csak az utolsó napokra lesz kész Abramovics kerete.

Fotó: Archív

Ráadásul úgy tűnik, egy igen fontos távozóval számolni kell a Stamford Bridge-en, hiszen Thibaut Courtois-val kapcsolatban régóta hallhatjuk, hogy visszaköltözik Madridba - igaz, nem az Atléticóhoz, hanem a Realhoz. A belga portást nyugodtan nevezhetjük top3-as kapusnak a világon, így pótlása rendkívül nehézkes lesz. A hírek szerint a klubnál már ajánlatot is tettek az utódra.

Mint arról Duncan Castles újságíró beszámol, a londoni klub 20 millió fontot ajánlott a Leicester Citynek Kasper Schmeichel játékjogáért. A dán játékos évek óta jól teljesít a Rókáknál, ráadásul az idei vb-n is hozzátette a magáét a sikeres dán szerepléshez.

A zsurnaliszta szerint Schmeichelért a 20 millió font az finoman szólva is baráti ár, ha pedig mégsem jön össze a játékos szerződtetése, B-opcióként még ott van a Roma kapusa, Alisson Becker, aki ugyan valószínűleg inkább a Real Madridot választaná, ám Courtois mögé aligha szeretne kispadra ülni.

Ami a fogadóirodák szorzóit illeti, az egyik, átigazolásokkal is foglalkozó külföldi bukméker már látja a dán kapust Londonban, hiszen a költözésre csak 1.65-szörös pénzt fizet, míg a maradásra 2.10-et. 

Daily News