Darts-vb

Történelmi verést mért ellenfelére van Gerwen

Nem hibáztak a nagyágyúk kedd este, de a világelső Michael van Gerwennek a legjobbját kellett előhúznia a továbbjutáshoz.

A gigasztárokkal tűzdelt esti programot az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld és a másik szervezetnél két éve vb-döntőt játszó Alan Norris összecsapása nyitotta. A holland legenda nagyon elkezdte a meccset, az első három szettben leget sem engedett az angol riválisának. Voltak ugyan lehetőségei Norrisnak, de ezekkel nem élt. A negyedik felvonásban tudott feliratkozni az eredményjelzőre, sőt 2-1-re lépett meg, de Barney gyorsan előrántott egy 121-es kiszállót és egy 11 nyilas leget, aminek köszönhetően 4-0-lal abszolválta a meccset. Barneveld ezzel tovább erősítette a statisztikáját, immáron tízből tíz sikerrel megvívott második körön van túl a PDC világbajnokságon.

Játssz a hatharom.com tippjátékán, és nyerj egy dartstáblát vagy hathármas pólót!

A folytatásban két másik legendát, a 16-szoros világbajnok Phil Taylort és a 2004-es döntős Kevin Paintert szólította John McDonald a küzdőtérre. A "Művész" becenévre hallgató angol 12 éve éppen Taylor ellen bukta el a döntőt, ráadásul hirtelen halálban. Azóta nem tudott még visszavágni ezért a fájó vereségért, pedig 30 (!) kísérletet is tett erre. Most újra megpróbálhatta, de a stoke-i zseni rögtön az első leget egy 167-es kiszállóval oldotta meg, jelezve riválisának, hogy sok jóra ne számítson. Sajnos a mérkőzés nem ilyen parádésan folytatódott, inkább a feszültség jellemezte a találkozót. Painternek megvoltak a lehetőségei, hogy szorossá tegye a meccset, de ezekkel képtelen volt élni, így Taylortól egy visszafogott, 92.73-as körátlag és 35%-os kiszállózás is elegendőnek bizonyult a 4-0-s győzelemhez. 

Taylor 167-es kiszállója:

Az est utolsó összecsapásán a világelső Michael van Gerwen és 32. kiemelt Cristo Reyes feszült egymásnak. A holland klasszis könnyedén húzta be a nyitószettet, a folytatásban azonban izzasztó pillanatok vártak rá, ugyanis a második felvonásban megérkezett a meccsbe a spanyol. Reyes 115.06-os átlaggal egyszerűen túldobta a 2014-es világbajnokot és egalizálta az eredményt. Van Gerwenre azonban ezzel nem sikerült ráijesztenie, a holland gyorsan előhúzott a tarsolyából egy 12 nyilas leget és egy 161-es kiszállót. Ettől függetlenül az újbóli vezetésért küzdenie kellett, mert a hispán dartsos ott lihegett a nyakában. Pokoli magas szinten játszottak, a negyedik szettben egy 11 nyilassal brékelt MvG, ami a 3-1-es vezetést eredményezte számára. Úgy tűnt az ötödik játszmában pontot tud tenni a nagy adok-kapok végére, de hiába az újabb parádés, 164-es kiszálló, Reyest nem tudta megtörni, a spanyol hátsó pályáról húzta be a döntő leget és tartotta életben a továbbjutási esélyeit. Hihetetlenül tolták a tömeget, a hatodik felvonásra sem vettek vissza. A spanyolnak akadtak lehetőségei, hogy döntő szettre mentse a mérkőzést, de nem tudott ezekkel élni, így végül van Gerwen 4-2-re húzta be a győzelmet. Reyes mindent megtett, erőn felül küzdött, 106.07 pontos körátlaggal maradt alul, ami rekord a világbajnokságok történetében. 

Forrás: PDC Hungarian Fan Club

Eredmények, második kör (december 27, kedd):
Mérkőzés Eredmény
Raymond van Barneveld (12)-Alan Norris (21) 4-0
Phil Taylor (4)-Kevin Painter 4-0
Michael van Gerwen (1)-Cristo Reyes (32) 4-2