Nemzetközi foci

Balotellinek külön fizettek, ha nem volt gyökér

Super Mario Liverpoolban egymillió fontot keresett azzal, hogy nem állíttatta ki magát feleslegesen.

Aligha lehet azt mondani, hogy Mario Balotellivel nem bántak hímestojásként Liverpoolban, szerződésébe ugyanis egy olyan záradékot is tettek, amely első hallásra igencsak meglepő. Ha jól teljesített volna a támadó és nincs vele probléma, szép összeget kaszálhatott volna az Anfield Roadon.

A The Times jelentése szerint ugyanis a Liverpool egy olyan bónuszt ajánlott fel az olasz támadónak, amely kimondja, hogy amennyiben nem állítják ki egy idényen belül kettőnél többször erőszakos cselekedet miatt, a szezon végén egymillió font jutalmat kap majd. Az ilyen kiállítások közé tartozott az indokolatlan durvaság, a csúnya beszéd, az ellenfél vagy a bíró inzultálása, valamint a másik leköpése is.

Balotellit karrierje során 290 mérkőzésen mindössze hétszer állították ki.

Super Mario egyébként tökéletesen teljesítette is az elvártakat, liverpooli egy éve alatt hét sárga lapot kapott, de ki nem állították egyszer sem.

Az angol lap jelentése szerint egyébként motivált lehetett az olasz támadó, hogy minél több gólt szerezzen, hiszen ha átlépte volna az öt gólt a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben összesen, onnantól minden további találat 50 ezer fontot ért volna számára. Ám a nemzetközi kupában csupán kettő, míg a bajnokságban egyszer talált be, így a bónusztól ebben az esetben elesett.

10381#00