Nemzetközi foci

Az olasz fanatikusok imái meghallgattattak, visszatér a tékozló fiú

Mario Balotelli ismét szerepet kaphat a Squadra Azzurrában, miután kinevezték az új trénert.

Fotó: 90 min

Nem érheti semmilyen kritika Mario Balotelli idei szezonját sem, a 27 éves olasz legény szenzációsan játszik a Nice gárdájában. A 25 mérkőzésen szerzett 19 gól pedig úgy tűnik, meghozta a várva várt levelet, a frissen kinevezett szövetségi kapitány ugyanis számol vele a következő két barátságos találkozón.

A Corriere dello Sport jelentése szerint ugyanis a frissen kinevezett szövetségi kapitány, Luigi di Biagio az olasz válogatott két márciusi felkészülési mérkőzésére beválogatja majd Balotellit a keretébe, így a tékozló fiú Argentína és Anglia ellen bizonyíthatja rátermettségét és érettségét.

Mint ismert, az olasz válogatott a svédek elleni pótselejtezőt követően hosszú évtizedek után maradt le egy világbajnokságról, amely Gian Piero Ventura állásába is került. Noha Venturának sok sérültje volt és kulcsemberei nagyon gyengén játszottak, sokan a szemére vetették azt is, hogy a bombaformában játszó Balotellinek esélyt sem adott, holott az olaszok csatárjátéka egyenlő volt a nullával.

Super Mario utoljára a 2014-es világbajnokságon jutott játéklehetőséghez, összesen pedig 33 mérkőzésen 13-szor volt eredményes a címeres kék mezben.

Balotelli és Di Biagio egyébként kéz a kézben nyerhetnek vagy bukhatnak a következő 180 percen, hiszen a 46 éves korábbi középpályást csupán a következő két mérkőzésre, ideiglenesen nevezték ki, ám ha mondjuk Balotelli góljaival megnyernék mindkét mérkőzést, azzal minden bizonnyal mindkét szereplő nagyon jól járna.

A francia bajnokság 7. helyén álló Nice hétvégén a parádésan jól szerepelő Dijon vendége lesz. Az oddsok alapján teljesen háromesélyes a találkozó, hiszen a     a hazaiak és a vendégek sikerére is 2.66-os szorzót fizet.