Nemzetközi foci

100-szoros szorzó, László Csaba égése, olasz visszatérések

  • gb1

E heti epizódunk is bővelkedik érdekességekben: történések, amikről lemaradhattál a hétvégén.

A FA-kupa volt az egyetlen biztos pontja Wenger Arsenaljának. Volt. fotó: archív

Kapufa! Vagyis lebőgés a FA-kupában

A hétvége legnagyobb meglepetése egyértelműen az Arsenal FA-kupából való kizúgása, amiről ugyan valószínűleg senki nem maradt le, az oddsokról azonban mindenképp érdemes pár szót ejteni. Mint köztudott tehát, a címvédő gárda simának mondható, 4-2-es vereséget szenvedett a második vonalban focizó Nottingham Forrest csapatával szemben, ráadásul Wenger Ágyusoknál eltöltött 22 éve alatt ez a legkorábbi búcsú a sorozatban.

A hazaiak oddsa átlagosan @6-szoros, a hendikepp @12-szeres, míg a végeredménynek, a 4-2-nek szorzója @100-szoros pénzt ért a szemfüles fogadóknak.

Balotelli visszatér a futballtérképre?

A két éves liverpooli kudarcot követően ingyen Nizzában kikötött Balotelli úgy néz ki ismét topcsapatnál landolhat. A franciáknál újra régi önmagát hozza, és ezidáig 49 meccsén 33 gólt termelt kenyéradójának. A 27 éves csatár gyakori botrányai,és fegyelmezetlensége miatt szorult ki az elitből, azonban kiemelkedő teljesítménye által lehetséges, hogy újabb esélyt kaphat.

A Football Italia jelentése alapján a Maurizio Sarri által dirigált Napoli érdekelt lehet a transzferben, hiszen Balo szerződése nyáron lejár és ingyen elhozhatóvá válik - ennyi kockázatot pedig simán megér, a mára talán érettebbé vált fenegyerek.

A sírból hozhatják vissza a bennmaradási esélyt. fotó: Benevento Calcio Facebook

Benevento: Ha egy üzlet beindul

Korai lenne kijelenteni, hogy elcsípte a fonalat a negatív csúcsot döntött gárda, de igaz ami igaz, 18 nyeretlen fordulót követően zsinórban két meccset is behúzott a kiscsapat. Hétvégén ráadásul a 6. helyen tanyázó Sampdoriát sikerült  legyőzniük 0-1-es hátrányból, a vége 3-2 lett.

Ugyan a 20. fordulónak mindössze 4 gyűjtött ponttal indultak neki, a fogadóirodák mégsem voltak túl bőkezűek az odds megszabásánál

a hazai siker átlagosan @3,70-et fizetett, míg a pontos eredmény @30-szoros pénzt ért

ami valljuk be szintén elég alacsony, főleg egy olyan csapatra aki 0.5 gólt lő átlagban meccsenként.

Bár idegenben még mindig nem sikerült egy árva pontot sem szerezniük, azonban a kéthetes szünet után a pocsék formában lévő - hazai viszonylatban utolsó előtti - Bologna otthonában minden esélyük meglesz, hogy tovább csökkentsék hátrányukat, és növeljék esélyüket a bennmaradásra. Egy külföldi irodánál a kiesésükre @1.004-es szorzót kínálnak, tehát nem mondhatnánk, hogy bíznak a teljes feltámadásban.

KO-zták László csapatát

A László Csaba által dirigált skót másodosztályú Dundee United óriási pofonba szaladt a hétvégi fordulóban. A 20. kör szenzációja volt, hogy a kiesőjelölt Falkirk gárdája 6-1-re gyalulta le László fiait, az erdélyi magyar mester pedig érthető módon rendkívül csalódottan nyilatkozott a sajtónak: "Ez elfogadhatatlan! Szégyen! Igen, ki lehet kapni, de nem így. Mindenkinek a tükörbe kell néznie és elgondolkodnia, mit tett a pályán. Nem bújhat el senki a másik mögé. Nem csak három pontot veszítettünk, hanem mindent, amit eddig felépítettünk."

Egyik külföldi fogadóirodánál a pontos eredményt eltaláló tippelők ritkán látható magas szorzót csíphettek el, hiszen @501-szeres pénzt fizettek ki a 6-1-re.

Merre tovább Franck? fotó: fourfourtwo.com

Xavi Katarba csábítaná Ribéryt

Az FC Barcelona volt kapitánya -  valamint pályára lépések tekintetében klubrekordere -  a Bayern korosodó sztárját próbálja csapatába, az Al Saddba édesgetni. Az idén 35. szülinapját ünneplő Ribéry szerződése nyáron lejár a bajoroknál és könnyen lehet, hogy 11 év után költöznie kell Münchenből. Az egyébként pont Katarban edzőtáborozó játékos egy korábbi interjúban nyitottnak tűnt mindenre a folytatást illetően, ahogy fogalmazott, a következő állomás lehet akár Amerika, Kína, Katar vagy Dubaj is.

A 37 éves Xavi a következőket mondta a sebhelyes arcú játékosról:

Ribéry az utóbbi évtized egyik legjobb európai, és minden idők egyik legjobb francia játékosa. Imádnám, ha együtt focizhatnánk.

A bőrnadrágosok sztárja a mai napig nem tudta túltenni magát, hogy 2013-ban nem ő kapta meg az Aranylabdát, hétfői nyilatkozatában ismét előjött a kérdés, és a következőket mondta: "Felfoghatatlan, megnyertem minden trófeát, többet nem is tehettem volna. Igazságtalanság volt. Ellopták tőlem."