Tenisz

Íme a tuti Babos meccsére

  • Cesc18

A magyar teniszező vasárnap egy montenegrói teniszező ellen kezd Pekingben.

A legmagasabban jegyzett magyar játékos, a világranglista 25. helyén álló Babos Tímea múlt héten Wuhanban kezdte meg az ázsiai túrát. A rajt nem sikerült a legjobban számára, ugyanis rögtön az első körben kikapott a cseh Katerina Siniakova ellen.

"Nem szerváltam jól, ez elültette a bogarat a fülemben…Ettől nem tudtam igazán függetleníteni Magamat. Pedig alapvonalról nem játszottam rosszul. Thomas-val megbeszéltem, hogy az újabb előrelépéshez még agresszívabbnak kell lennem. Ezt is próbálgatom. Rá kell éreznem a megfelelő sebesség-pontosság, nyerő-hiba arányra” – értékelt Timi.

Ki jut tovább?
Danka Kovinic Babos Tímea
TippmixPro @ 2.85 TippmixPro @ 1.30

Pekingben viszont javíthat, bár a sorsolása nem annyira kedvező. Már a második fordulóban összefuthat a 11. kiemelt Johanna Kontával, utána pedig a US Openen döntőt játszó Karolína Plisková jöhet. De ne is rohanjunk ennyire előre, elsőként a nála 38 hellyel hátrébb rangsorolt Danka Kovinikkal kell megküzdenie. A 21 éves montenegrói lány szépen fejlődik, fiatal kora ellenére már két döntőt játszott WTA-tornán. Felépítéséből adódóan elsősorban salakon kell vele számolni, ennek megfelelően az elmúlt hónapokban nem is jöttek neki az eredmények. Július közepén Bukarestben negyeddöntőzött, azóta viszont egyetlen meccset tudott nyerni, pedig négy alkalommal is favoritként léphetett pályára.

Ha Timi nem kapkodja el a labdameneteket és kellően türelmes lesz, akkor nem lehet gond, mert az ütőereje és a szervája jobb, tudásban pedig egyértelműen Kovinik előtt jár. Látva a montenegrói utóbbi hetekben, hónapokban mutatott formáját, kifejezetten jó az 1.80 feletti odds a Babos 2-0-ra.

Danka Kovinic-Babos Tímea
Hatharom-tipp: Babos 2-0-ra nyer
TippmixPro @ 1.85