Átigazolás

Ilyen keveset érnek a Loki nagyágyúi?

Szima Gábor nyílt lapokkal játszik, elárulta, mennyiért is adta el Varga Józsefet és Korhut Mihályt.

Izgalmas augusztuson van túl a Debreceni VSC, több játékos érkezett és távozott a csapathoz. Sok klubnál ilyenkor csak találgatni lehet, mennyiért is mentek el és érkeztek a játékosok, ám Szima Gábor tiszta vizet öntött a pohárba, őszintén beszélt a csapat pénzügyeiről és a játékosok értékéről.

Szima Gábor azt mondta, a DVSC nyílt kártyákkal játszik, a játékosok adás­-vételét tekintve minden alkalommal nyilvánosságra hozza a klub a futballisták eladási árát, persze csak ha a másik csapat is hozzájárul ehhez az adathoz. A klubelnök elárulta, hogy Korhut Mihály játékjogát 500 ezer euróért, 155 millió forintért értékesítették, Varga Józsefet 93 millióért, Bódi Ádámot 172 millióért adta el a Loki, Tisza Tiborért pedig 12 millió forintot kapott a debreceni klub. Kulcsárt Könyvesért cserélték el.

Az érkezők közül Völgyi Dánielért 50 ezer eurót fizetett a DVSC, Ioan Filip esetében pedig átvállalták korábbi klubja felé fennálló tartozását. Tőzsér Dániel és Ivan Bobko szabadon igazolható játékosok voltak.

Szima Gábor a Debrecen költségvetését stabilnak nevezte, mint mondta, 1 milliárd 200 millió forintból gazdálkodik évente a DVSC, ám szerinte figyelmeztető lehet az, hogy ezzel szemben a rivális klubok folyamatosan növelik a büdzséjüket. A klubelnök szerint a jövő nagy kérdése, hogy lépést tud-­e tartani a DVSC a nagy magyar csapatokkal, nem nyílik-­e tovább az olló. Ha ez megtörténne, akkor a pályán is nehéz lesz felvenni a versenyt ezekkel az ellenfelekkel. Hangsúlyozta, figyelik a piacot, vannak játékosmegfigyelők, de ezt a munkát a DVSC magasabb szintre akarja emelni a jövőben. Szima úgy véli, a játékosigazolásokkal kapcsolatban addig kell nyújtózkodni amíg a takaró ér, s ha valaki jobban csinálná mint ő, annak bármikor átadja a stafétát.

"Sokan keveslik azt a pénzt, amit a klubra költök, de annyi pénzt invesztálok bele, amennyire lehetőségem van. Senki nem várhatja azt, hogy mindent adjak el, és azt a futballba fektessem. Az elmúlt egy évben 200 milliót költöttem a DVSC-­re, ez lehet, sok, lehet, hogy kevés".

Meggyőződése, hogy a DVSC a végelszámolásnál versenyben lesz a nemzetközi kupaszereplésért, és el is fogja érni ezt a célt. Mint mondta, már a következő hetekben is láthatják a szurkolók a munka eredményét, s bár elképzelhető, hogy az ősz az építkezésre megy rá, de tavasszal egy nagyon erős Lokit láthatnak majd a drukkerek. Szima Gábor elmondta, az elmúlt 15 évben nem ment még keresztül a klub akkora változáson, mint ami az elmúlt néhány hétben történt, de ez szerinte a DVSC javára fog válni.

A Loki hétvégén az Újpestet fogadja hazai pályán.

A cikk alapjául a dehir.hu beszámolója szolgált.

[2295173] 2016-09-10 17:00:00 Debrecen - Újpestx;
2016-09-10;212
209575