Légiósaink

Kovács Péter bombaformában van, Lovrencsics gólpasszt adott

Túl vagyunk egy újabb hétvégén, ismét körülnéztünk, hogyan teljesítettek a külföldön szereplő magyar labdarúgók.

ANGLIA

A West Bromwich Albion a sérült Gera Zoltán nélkül 1-0-ra verte otthon a West Ham Unitedet a Premier League 36. fordulójában. A WBA-t négy pont választja el a kieső zónától. A másodosztályban a Bolton Bogdán Ádámmal a kapuban 1-0-ra kikapott odahaza a Leicestertől, a magyar kapus együttese a középmezőnyben zárja a Championshipet. Varga József szintén végig pályán volt a Middlesbroughban, amely 3-1-re verte a Barnsleyt és Tőzsér Dánielt is 90 percen át foglalkoztatta a Watford, 4-2-re kikaptak a Derby County vendégeként.  

NÉMETORSZÁG

A Hannover gól nélküli döntetlenre végzett otthon a Stuttgarttal a Bundesliga 32. fordulójában. A hazai csapatban Huszti Szabolcs kezdett, majd a 90. percben lecserélték. A Mönchengladbach 1-0-ra győzött a Schalke otthonában, Szalai Ádám végig pályán volt a hazai együttesben. A Hannover 13., a Schalke harmadik helyen áll.

A másodosztályban magyar rangadót játszottak, a Greuther Fürth az 1860 Münchent fogadta. A hazai csapatban Stieber Zoltán a 84. percben csereként lépett pályára, Korcsmár Zsolt a kispadon maradt. A vendégeknél Király Gábor végig játszott, a bajorok 2-1-re nyertek. Hajnal Tamás nem került be az Ingolstadt keretébe, 1-1-re végeztek odahaza a Kölnnel. A sereghajtó Cottbus 3-1-re kikapott Frankfurtban, Sváb Dániel nem kapott lehetőséget a vendégeknél.

A harmadosztályban Bajner Bálint nem került be a Dortmund II keretébe a Wiesbaden ellen, míg Nagy Dániel végig pályán volt az Osnabrückben, amely 3-0-ra kikapott az Unterachingtól.

OLASZORSZÁG, FRANCIAORSZÁG, BELGIUM, HOLLANDIA

A Serie B-ban a Padova 2-1-re kikapott odahaza a Baritól, a hazaiaknál Feczesin Róbert nem került be a keretbe. A Padova továbbra is kieső helyen áll. Kovácsik Ádám kispados volt a Carpiban, amely 0-0-ra zárt Sienában.

Franciaországban a második vonalban szereplő Chateauroux 0-0-ra végzett az Istres otthonában, Filkor Attila nem került be a vendégek keretébe. A belga élvonal felsőházi rájátszásában szereplő Genk Köteles Lászlóval a kapuban 2-2-t játszott a Zulte-Waregem pályáján. A Genk továbbra is nyeretlen a playoffban.

A holland bajnokság 33. fordulójában a NAC Breda 1-1-re végzett otthon a Waalwijkkel, a hazai oldalon Bodor Boldizsár végig játszott, Babos Gábor a cserék között maradt. A Roda Németh Krisztiánnal a kezdőcsapatban 2-1-re kikapott odahaza a Groningentől, a magyar csatárt a 65. percben lecserélték. Adorján Zoltán kispadon maradt a Groningenben. A Heerenveen 4-1-re verte otthon az Utrechtet, Kenneth Otigba a cserék között üldögélt hazai oldalon, míg Varga Szabolcs nem került be a keretbe.

OROSZORSZÁG, LENGYELORSZÁG

Az orosz Premjer Liga 27. fordulójában a Koman Vladimirt a 61. perctől soraiban tudó Ural hazai közönség előtt gól nélküli döntetlenre végzett a Pintér Ádámot végig a kispadon tartó Tom Tomszkkal. Sorrendben második bajnoki meccsét bukta el a Dinamo Moszkva a bajnokságban. A Krasznodar elleni múlt heti, hazai pályán elszenvedett vereséget követően ezúttal a kiesés ellen küzdő Terek Groznij otthonában kapott ki a fővárosi alakulat (1-0). Dzsudzsák Balázs ismét a cserék között maradt.

A lengyel bajnokság felsőházi rájátszásának első fordulójában a Lovrencsics Gergőt a 76. percben bevető Lech Poznan hazai pályán 3-0-ra verte a Wisla Krakówt. A magyar válogatott szélsője két perccel a pályára lépését követően gólpasszt adott.

Kovács Péter egy hét alatt öt gólt szerzett

AUSZTRIA, SVÁJC, NORVÉGIA, DÁNIA

Az osztrák bajnoki címét korábban bebiztosító Salzburg 2–1-re kikapott a Rapid Wien vendégeként, Gulácsi Péter végigvédte a vesztes találkozót. A Wacker Innsbruck kapusa, Sáfár Szabolcs büntetőt védett az Austria Wien elleni hazai bajnokin, majd az 56. percben egy buktatás után kiállították.

A svájci élvonal 31. fordulójában a Vanczák Vilmost végig a soraiban tudó Sion hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Aaraut, így tízpontnyi előnyre tett szert a Lausanne-nal szemben, vagyis biztossá tette a bennmaradását.

A norvég bajnokság 5. fordulójában Kovács Péter együttese, a címvédő Strömsgodset 2-1-re legyőzte az Odd együttesét. A magyar légiós kezdett, ő szerezte csapata első gólját, majd az 51. percben lecserélték. Kovács nagyszerű formában játszik, a múlt héten a Sogndal ellen is betalált, a hétközi kupamérkőzésen pedig háromszor volt eredményes, vagyis egy hét alatt öt gólt vágott. Dániában Vadócz Krisztián az Odense cseréi között maradt, 3-2-re kikaptak az AAB-től a 29. fordulóban.

[1622764] 2014-04-27 15:30:00 Strømsgodset - Odd Grenlandx;[1687953] 2014-04-24 18:00:00 Drammen FK - Strømsgodsetx;[1622754] 2014-04-21 18:00:00 Sogndal - Strømsgodsetx;