Légiósaink

Huszti gólpasszt adott, a többi magyar nem alkotott maradandót

A Hannover Huszti Szabolcs gólpasszának is köszönhetően is nyert Wolfsburgban, de a többi magyar légiós nem alkotott említésre méltót a nemzetközi futballszíntéren.

ANGLIA

Angliában a hétvégén az FA Kupa volt porondon. Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion már kiesett a sorozatból. Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers hazai környezetben egygólos vereséget szenvedett a Cardiff Citytől, a magyar kapus a cserepadon ült. A Middlesbrough-nak, Varga Józseffel a kezdőcsapatban a másodosztályú bajnokságban volt jelenése, a 27. forduló meccsén 2-0-ra kikapott Leicesterben. A magyar légiós végig szerepet kapott.

Huszti gólpasszal villant a Wolfsburg otthonában - fotó: AFP

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga 18. fordulójában első idegenbeli győzelmét aratta a Hannover. Huszti Szabolcs gólpasszal járult hozzá csapata 3-1-es wolfsburgi diadalához, a magyar szélsőt a 83. percben lecserélték. Szalai Ádám a 73. percben Klaas Jan Huntelaar helyett kapott szerepet a Schalkében, amely addigra már letudta a komoly dolgokat Hamburgban, 3-0-ra győzött.

A másodosztályban még nem folytatódtak a küzdelmek, a harmadik vonalban viszont nekivágtak. Nagy Dániel a 89. percben állt be az Osnabrückbe, amely otthon 1-1-re zárt a Darmstadttal. Bajner Bálint a 42. percben kapott lehetőséget a Dortmund második csapatában, 2-1-re kikaptak az Unteraching vendégeként. 

OLASZORSZÁG

Laczkó Zsolt az 56. percig pályán volt a Padovában, ekkor lecserélték a Trapani otthonában rendezett összecsapáson, a hazaiak 2-1-re nyertek a Serie B 22. fordulójában. A vendégek Feczesin Róbertet nem nevezték a mérkőzésre. Kovácsik Ádám kispados volt a Carpiban, amely 2-1-re elbukott otthon a Ternánával szemben.

BELGIUM, HOLLANDIA, FRANCIAORSZÁG

Bodor Boldizsár és Babos Gábor is kispadra szorulT a Bredában az Eredivisie 20. fordulójában. A gárda otthon 2-1-re kikapott PEC Zwollétól. A Roda nem számíthatott Németh Krisztiánra, aki múlt héten neki ment a játékvezetőnek az Alkmaar elleni meccsen. Otigba Kenneth a kispadról nézte végig a Heerenveen vereséget a Cambuur otthonában.

Belgiumban Köteles László védte a Genk kapuját, ám a csapat a Gent ellen sem tudott kimászni a hullámvölgyből. A magyar kapus együttese sorrendben hatodik vereségét szenvedte el a bajnokságban, ezúttal 2-1-re kapott ki.

A francia másodosztály 21. fordulójában Filkor Attila a 90. percben lépett pályára a Chateaurox-ban, amely 5-2-re kikapott Tours-ban. Filkorék kieső helyen állnak.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS

Folytatta menetelését az Olimpiakosz a görög élvonal 21. fordulójában. A pireuszi gárda 2-0-ra nyert a Xanthi otthonában, Megyeri Balázs kispados volt a vendégeknél. Az Olimpiakosz 11 ponttal vezeti a tabellát. Cipruson Leandro végig pályán volt az Omonia Nicosiában, amely 5-0-ra verte az Alkit.