Légiósaink

Bogdán személyes sikert aratott, Huszti gólt szerzett

Túl vagyunk egy újabb hétvégén, ismét körülnéztünk, hogyan teljesítettek a külföldön szereplő magyar labdarúgók.

Bogdán Ádámot április hónap legjobbjai közé jelölték

ANGLIA

A West Bromwich Albion a sérült Gera Zoltán nélkül 1-0-ra kikapott az Arsenal otthonában a Premier League 37. fordulójában. A WBA matematikailag még kieshet, de gólkülönbségének köszönhetően gyakorlatilag biztosan bennmarad az élvonalban.

A másodosztályban befejeződött az alapszakasz, a záró körben a Bolton Bogdán Ádám nélkül 2-2-re zárt a Birmingham ellen, a magyar kapus együttese a 14. helyen zárt. Bogdánt egyébként április hónap legjobb játékosai közé jelölték, hiszen mindössze egyetlen meccset veszített el a Boltonnal, hat találkozón csak három gólt kapott, a Huddersfield, a Charlton és a Barnsley pedig nem tudta bevenni a kapuját. A hónap legjobbjának végül a blackburni csatárt, Rudy Gestedét választották. A Middlesbrough 4-1-re győzött a Yeovil otthonában, Varga József végig pályán volt a vendégeknél, a Boro 12. helyen végzett. Tőzsér Dániel is végig játszott a Warfordban, amely 4-1-re elbukott odahaza a Huddersfield ellen, a magyar középpályás klubja a 13. lett.

NÉMETORSZÁG

A Bundesliga 33. fordulójában Huszti Szabolcs gólt szerzett a Nürnberg otthonában, csapata végül 2-0-ra győzött. A magyar légióst a 78. percben lecserélték. A Schalke 2-0-ra nyert Freiburgban, Szalai Ádám a cserék között maradt a vendégeknél.

A másodosztály 33. fordulójában Király Gábor nem kapott gólt, csapata, az 1860 München 2-0-ra verte a Bochumot. A Greuther Fürth 6-0-ra győzött Cottbusban, a vendégeknél Stieber Zoltán kezdett, a 79. percben lecserélték, míg Korcsmár Zsolt a cserék között maradt. A hazai oldalon Sváb Dániel szintén a kispadot koptatta. Hajnal Tamással szokás szerint még a keretben sem számolt az Ingolstadt.

A harmadosztály 37. fordulójában az Osnabrück 1-0-ra nyert otthon a Heidenheim ellen, Nagy Dániel a 63. percig pályán volt a hazai együttesben. Bajner Bálint nem került be a Dortmund II keretébe.

Huszti Szabolcs gólja

OLASZORSZÁG, FRANCIAORSZÁG, BELGIUM, HOLLANDIA, SVÁJC

Megpecsételődött a Padova sorsa a Serie B 37. fordulójában, miután 2-1-re kikapott a Crotone otthonában. Feczesin Róbertet nem jelölték a keretbe a vendégek, a Padova biztosan kiesik. Kovácsik Ádám kispados volt a Carpiban, amely 2-0-ra verte a Pescarát.

Franciaországban a második vonalban szereplő Chateauroux 1-1-ra végzett otthon az Istres csapatával a 35. fordulóban, Filkor Attila nem került be a hazaiak keretébe. A Köteles Lászlóval felálló KRC Genk 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Lokerentől a belga bajnokság felsőházi rájátszásának 7. fordulójában, és a playoffban eddig csak egyszer tudott nyerni. A magyar kapus végigvédte a meccset.

A holland bajnokság záró fordulójában a NAC Breda 2-0-kikapott a PSV otthonában, a vendégeknél Bodor Boldizsár a 71. percben lépett pályára, Babos Gábor a cserék között maradt. Habár a Roda 1-0-ra nyert a Go Ahead Eagles pályáján, a csapat kiesett az élvonalból, a vendégeknél Németh Krisztián a kispadon üldögélt. Adorján Krisztián a 81. percben csereként jutott szóhoz a Groningennél, amely sorozatban a hatodik meccsét is behúzta, ami klubrekordnak számít - 3-1-re verte a Heraclest. A Heerenveen 3–0-ra nyert az RKC Waalwijk vendégeként, Otigba Kenneth kispados volt.

Vanczák Vilmos végig pályán volt abban a Sionban, amely 1-0-ra győzött Luzernben, a magyar védő végigjátszotta a találkozót. A Sion a legutóbbi két meccsét egyaránt megnyerte, ráadásul gólt sem kapott.

OROSZORSZÁG, AUSZTRIA, NORVÉGIA, IZRAEL, CIPRUS

A Dinamo Moszkva 3–2-re győzött a Rosztov vendégeként az orosz élvonalbeli bajnokság 28. fordulójában. Dzsudzsák Balázs a 69. percben lépett pályára a fővárosi alakulatban, amely a negyedik helyen áll. Koman Vladimir kezdett az Uralban, amely 1-0-ra elbukott a Rubin Kazany otthonában, a magyar légióst a szünetben lecserélték. Pintér Ádám nem került be a Tom Tomszk keretébe, 2-1-re legyőzték a Szpartak Moszkvát.

Sáfár Szabolcs eltiltás miatt nem védhette az Innsbruck kapuját, amely 2-0-ra kikapott a Rapid vendégeként, így egy fordulóval a zárás előtt eldőlt, hogy kiesik az osztrák élvonalából. Gulácsi Péter a 78. percben csereként lépett pályára a már bajnok Salzburgban, amely a Ried elleni mérkőzésen búcsúztatta az amerikai születésű, svéd válogatott kapusát, Eddie Gustafssont. A 37 esztendős sportember a salzburgi közönség vastapsa közepette adta át helyét Gulácsinak.

A Strömgodset 3-0-ra kikapott a Valerenga otthonában a norvég bajnokság 6. fordulójában, Kovács Péter a szünetben, egygólos hátránynál állt be a vendégcsapatba. A Valerenga három pontra megközelítette a tabellán harmadik helyen álló, szezonbeli első bajnokiját elveszítő Strömsgodsetet. Priskin Tamás a Maccabi Haifa cseréi között maradt, csapata 1-1-re zárt a Hapoel Tel Avivval az izraeli felsőházi rájátszás 7. körében. Leandrót a 44. percben lecserélték, együttese, az Omonia Nicosia 2-1-re győzött az Anortoszisz otthonában a ciprusi felsőházi rájátszásban.