Légiósaink

Jócskán vegyült üröm Gulácsi, Huszti és Koman örömébe is

Sűrű héten vannak túl idegenlégiósaink, hiszen többségük csapatai hétközi fordulókban is szerepeltek a szokásos hétközi bajnokik mellett.

ANGLIA

A Premier League-ben az idén kiesés elől menekülő West Bromwich Albionban nem volt kezdő Gera Zoltán, végül a 85. percben küldte őt be Pepe Mel a Cardiff elleni, 3-3-ra végződött mérkőzésen.

A másodosztályban múlt kedden Varga József végig a pályán volt a Middlesbrough-ban, amely 2-2-re végzett a Huddersfielddel. Vasárnap szintén végig játszott a Brighton elleni meccset, amit 2-0-ra megnyertek. Tőzsér Dániel szintén 90 percet kapott a Watfordban a hétközi fordulóban, amikor 3-3-as döntetlent játszottak a Blackburnnel, és szombaton is, amikor 4-1-ra győzték le idegenben a Sheffield Wednesdayt. A Blackpoolt 1-0-ra legyőző, a Wigannel pedig ikszelő Bolton (1-1) kapuját mindkét mérkőzésen Bogdán Ádám őrizte.

NÉMETORSZÁG

Szalai Ádám nem kapott lehetőséget a Dortmund elleni, keddi 0-0 alkalmával a Schalkéban, pénteken pedig a 74. percben állt be, amikor 2-0-ra verték a Herthát. Huszti Szabolcs Hannoverje 3-1-re kikapott a Hoffenheim vendégeként, majd otthon a Werder Brementől is 2-1-re. A középpályás utóbbi találkozón gólt szerzett.

Huszti gólja 1:09-től

A Bundesliga 2-ben a sérült Hajnal Tamás a múlt hét mindkét mérkőzésén az Ingolstadtból, csapata előbb 3-0-ra legyőzte a Bochumot, majd 0-0-t játszott Düsseldorfban. Stieber Zoltán kedden végig a pályán volt és gólt is szerzett a Greuther Fürthben a Düsseldorf elleni, 4-1-re nyert meccsen, a hétvégén azonban csak a kispadon kapott helyet a St. Pauli ellen. Korcsmár Zsolt mindkét találkozót a cserék között kezdte, előbbin a 81., utóbbin a 82. percben küldték be. Király Gábor védte az 1860 München kapuját az Energie Cottbus ellen, Sváb Dániel viszont csak a kispadra ülhetett le a másik csapatban. A meccset 2-1-re Királyék nyerték. A kapus végig pályán volt a Köln ellen is, de azt a találkozót 1-0-ra elvesztették a listavezető ellen. Svábék hétfőn játszanak az Union Berlin otthonában.

A 3. Ligában az Osnabrückben a Wiesbaden és a Kiel ellen is kezdő volt Nagy Dániel, utóbbi meccsen a 76. percben lecserélték. Kedden 1-0-ra kikaptak, szombaton ugyanakkor 4-0-ra nyertek. Bajner Bálint sem a Hallescher FC, sem a Preussen Münster ellen nem kezdett, előbbi mérkőzésre a 88. percben küldték be, de 0-0 maradt az állás. Szombaton 1-1-es döntetlent játszott a csapata.

OLASZORSZÁG, FRANCIAORSZÁG

A Serie B-ben Feczesin Róbert sem kedden, sem szombaton nem volt a Padova keretének tagja. Csapata előbb 1-1-es döntetlent játszott a Juve Stabiával, majd 5-1-re verte a Virtus Lancianót. Kovácsik Ádám az Avellino és a Latina ellen is a padon ült a Carpiban. Előbb 1-1-et játszott, majd 1-0-ra kikapott együttese.

A francia másodosztályban csak egy fordulót rendeztek, de Filkor Attila nélkül, mivel kimaradt a Chateauroux keretéből és így a Nimes 2-0-s legyőzéséből.

HOLLANDIA, BELGIUM

Az Eredivisiében Bodor Boldizsár végig pályán volt az Utrecht ellen 2-2-re végző Bredában, Babos Gábor pedig a kispadon ült. A Heerenveen Vitesse elleni 2-2-jét Otigba Kenneth is a padról nézte végig, Varga Szabolcs pedig nem került keretbe. Adorján Krisztián a cserék között volt, és ott is maradt a Groningenben, amely 3-2-es meglepetésgyőzelmet aratott a PSV otthonában. Németh Krisztián sérüléséből visszatérve a 63. percben állt be a Rodába, azonban vele is kikaptak 1-0-ra korábbi csapatától, a Waalwijktől, és az utolsó helyen állnak.

Belgiumban a Genk a bajnoki csoportban kezdte meg a rájátszást, de aligha küzdhet az aranyért, különösen a Zulte-Waregem elleni 0-3 után. Köteles László állt csapata kapujában.

DÁNIA, NORVÉGIA

A dán Superligában Vadócz Krisztián nem volt kerettag a SönderjyskE-kel 2-2-t játszó Odensében, Kovács Péter azonban végigjátszotta Norvégiában a Strömsgodsetben az első fordulós mérkőzésüket. 4-2-es győzelemmel startoltak a Start ellen.

Gulácsi súlyos ütközés szenvedő alanya volt

AUSZTRIA, SVÁJC

Az osztrák Bundesligát a múlt héten megnyerő Red Bull Salzburg az örömmámorban - Gulácsi Péterrel a kapujában - 3-0-ra kikapott az Austria Wientől, majd 0-0-ra végzett a Wacker Innsbruckkal (utóbbi csapat kapuját ezen a mérkőzésen és korábban az Admira Wacker ellen is Sáfár Szabolcs őrizte). Gulácsi a szombati találkozón sajnos súlyosan megsérült, miután az első félidő végén letarolta őt Christian Schilling. A hálóőr elvesztette az eszméletét, egyes hírek szerint a nyelvét is lenyelte, így természetesen azonnal lecserélték, és kórházba szállították. Onnan már kijöhetett, és otthon pihenheti ki agyrázkódását.

Svájcban szokás szerint végigjátszotta a Sion mérkőzését Vanczák Vilmos, ezúttal 1-1-re végeztek a St. Gallennel.

OROSZORSZÁG, LENGYELORSZÁG

Koman Vladimir kezdő volt az Anzsi ellen a Premjer Ligában, de már a 7. percben le kellett cserélni húzódás miatt, így aligha tudott felhőtlenül örülni csapata 2-1-es győzelmének. Pintér Ádám a Tomszk, Dzsudzsák Balázs pedig a Dinamo Moszkva kispadján kezdte a két csapat egymás elleni mérkőzését. Előbbi a 82., utóbbi a 83. percben állt be, a meccset 3-1-re nyerték a fővárosiak.

Az Ekstraklasában Lovrencsics Gergő végigjátszotta a Lech Poznan Legia Warszawa elleni találkozóját, amelyet 1-0-ra elvesztettek. Ezzel már tíz pontra nőtt a hátrányuk az alapszakaszt így biztosan megnyerő éllovas mögött.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS, IZRAEL

Görögországban a már bajnok Olimpiakosz Megyeri Balázzsal a kapujában kapott ki szerdán az Aszterasz Tripolisz vendégeként, majd nélküle győzte le az Ariszt vasárnap 1-0-ra. Utóbbi meccsen a kispadon kapott helyet.

Cipruson az Omoniában kezdett Leandro az Anortoszisz ellen, de a 60. percben lecserélték. A mérkőzést 3-1-re nyerte együttese.

Izraelben Priskin Tamás kezdőként egy félidőt kapott a Maccabi Haifában, amely 4-0-ra kikapott a Hapoel Tel Avivtól.