Légiósaink

Nem alkottak maradandót a magyar légiósok

Csendesen telt el február második hétvégéje a magyar légiósok szempontjából. Egyik futballistánk sem alkotott maradandót a nemzetközi mezőnyben.

ANGLIA

Gera Zoltán kezdőként lépett pályára a West Bromwich Albionban a Crystal Palace elleni idegenbeli meccsen a Premier League 25. fordulójában. A magyar légióst a szünetben lecserélték, a helyette beállt Bifouma gólt szerzett, a WBA 3-1-re kikapott. A másodosztályban, vagyis a Championshipben mindhárom magyar légiós végig pályán volt. Bogdán Ádám a Bolton kapuját védte, 2-2-re zártak otthon a Bournemouth-szal, Varga József a Middlesbrough-ban nyomult, 0-0-ra végeztek a Blackburnnel, míg Tőzsér Dániel a Watfordban játszott, a 22. percben sárga lapot kapott a Leicester elleni 2-2-es derbin.

Szalai Ádám tíz percet kapott a Schalkéban - fotó: AFP

NÉMETORSZÁG

Németországban a Schalke hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Hannovert a Bundesliga 20. fordulójának utolsó mérkőzésén. A hazai csapatban Szalai Ádám csereként állt be a 80. percben, míg a vendégeknél Huszti Szabolcs a 73. percig pályán volt - a 27. percben sárgát kapott. A másodosztályban a Cottbus otthon bukott a Sandhausen ellen, a hazaiaknál Sváb Dániel kispados volt. A Hajnal Tamást nem nevező Ingolstadt 1-1-re végzett a Karlsruhe otthonában, míg a Greuther Fürth 2–1-re kikapott a Kaiserslautern otthonában. A vendégeknél mindkét magyar légiós kezdőként lépett pályára, Korcsmár Zsolt az 50. percben sárgát kapott, Stieber Zoltánt pedig 88. percben lecserélték. Király Gábor és az 1860 München hétfőn este a Fortuna Düsseldorffal találkozik.

A harmadosztályban Nagy Dániel a cserék között maradt az Osnabrückben, 4-1-re verték a Saarbrückent, míg Bajner Bálint végig pályán volt a Dortmund II-ben, 2-1-re elbuktak a Jahn Regensburg vendégeként.

OLASZORSZÁG

A Serie B-ben az utolsó előtti helyen álló Padova 1-0-ra kikapott az éllovas Palermo otthonában. A vendégeknél Feczesin Róbert a 87. percben lépett pályára a találkozón, míg Laczkó Zsoltot nem nevezték - a magyar válogatott védő kiszorult a keretből, olaszországi hírek szerint távozhat a Padovától. Kovácsik Ádámmal ismét csak cserekapusként számolt a Carpi, amely 1-1-re zárt a Speziával.

HOLLANDIA, BELGIUM

Bodor Boldizsár és Babos Gábor kispadra szorult a Bredában a holland bajnokság 23. fordulójában. A gárda 2-1-re nyert otthon a Roda ellen, amely az eltiltását töltő Németh Krisztiánt mellőzte. A Heerenveen magyar légiósát, Otigba Kennethet kiállították a Groningen elleni idegenbeli meccs 72. percében. A magyar hátvéd felesleges szabálytalanságot követett el. A Heerenveen másik magyarját, Varga Szabolcsot nem nevezték a meccsre, a másik oldalon Adorján Krisztián végig a kispadon ült.

A Genk Köteles Lászlóval a kapuban fogadta a Cercle Bruges-t a belga élvonal 25. fordulójának zárómérkőzésén. A vendégek 3-1-re nyertek. 

AUSZTRIA, SVÁJC, FRANCIAORSZÁG

Sáfár Szabolcs védte az Innsburck kapuját a Wolfsberger otthonában az osztrák bajnokság 22. fordulójában. A magyar kapus együttese 3-2-re kikapott. A listavezető Salzburg hálója előtt Gulácsi Péter állt, 6-0-ra verték a Grödiget.

Vanczák Vilmos végig pályán volt abban a Sionban, amely a Lausanne-t fogadta a svájci bajnokság 20. fordulójában.. A magyar védő csapata 2-1-re kikapott, ez volt sorozatban az ötödik veresége a ligában. A Sion az utolsó előtti helyen áll.

Filkor Attila nem került be a Chateauroux keretébe a Bastia ellen a francia másodosztály 23. fordulójában. A magyar légiós együttese 4-1-re győzött.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS

Folytatta menetelését az Olimpiakosz a görög élvonal 24. fordulójában. A pireuszi gárda 5-0-ra nyert a Veria otthonában, Megyeri Balázs kispados volt a vendégeknél. Cipruson Leandro nem került be az Omonia Nicosia keretébe, csapata 1-0-ra nyert a Nea Szalamisz vendégeként.