Légiósaink

Dzsudzsák-gólpassz és kihagyott lehetőségek

Dzsudzsák Balázs gólpasszt adott a hétvégén a Dinamo Moszkvában, de mások is jól játszottak légiósaink közül csapataikban. Sajnos azonban a statisztikai lapokra csak a válogatott szélsője tudott feliratkozni.

Statisztikailag Dzsudzsák volt a hétvége legjobbja

ANGLIA

Továbbra sincs jó formában Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion, amely immár kilenc mérkőzés óta nyeretlen. Némi mentség lehet számukra, hogy a Premier League legutóbbi fordulójában a Manchester Unitedet fogadták, amelytől 3-0-ra kikaptak. Gera végigjátszotta a mérkőzést, több nagy helyzete is volt, de sajnos mindet kihagyta.

A Championshipben a Middlesbrough-ban Varga József szintén végig pályán volt, ők az Ipswichet győzték le 2-0-ra. A Bolton immár harmadszor győzött sorozatban, a Leeds elleni 5-1-es siker alkalmával Bogdán Ádám védte a kaput. A Watford (Tőzsér Dániel együttese) a fordulóban esedékes meccsét a Charlton FA-kupa érdekeltsége miatt április végén játssza majd le.

NÉMETORSZÁG

Huszti Szabolcs közel állt a gólszerzéshez a Hannover-Leverkusen mérkőzésen - amit végigjátszott -, de az általában rendkívül magabiztos büntetővégrehajtó ezúttal kihagyta az ötödik percben a csapata javára megítélt tizenegyest. Így is pontot szereztek azonban a Gyógyszergyáriak ellen, 1-1 lett a meccs vége. Szalai Ádám az utóbbi hetekben megszokottaknak megfelelően a kispadon kezdett a Schalkéban, a 80. percben állt be a mesterhármast elérő Huntelaar helyett. A Hoffenheim elleni találkozót 4-0-ra nyerték.

A másodosztályban Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt gárdája, a Greuther Fürth hétfőn látogat a Bochumhoz, míg az 1860 München Király Gáborral a kapujában 4-0-ra győzte le pénteken az Aalent. Az Ingolstadt 1-1-re végzett az Union Berlinnel, Hajnal Tamás nem volt kerettag. A Cottbus 2-1-re kikapott Kölnben, Sváb Dániel a 81. percben, csapata egygólos vezetésénél állt be.

A 3. Ligában Nagy Dániel kezdőként 85 percet játszott, 2-1-re nyertek a Wacker Burghausen ellen. Bajner Bálint nem volt keretben a Dortmund II-ben, a sárga feketék otthon kaptak ki a Hansa Rostocktól.

OLASZORSZÁG

A Serie B-ben Kovácsik Ádám kispados volt a Regginától 3-0-ra kikapó Carpiban, míg Feczesin Róbert a 79. percben állt be a Padovába, amely 2-2-t játszott a Modenával.

HOLLANDIA

Bodor Boldizsár végig a pályán volt, Babos Gábor kispadon ült a Bredában, amely 2-1-es vereséget szenvedett otthon a Vitesse-től. Otigba Kenneth kerettag volt, de nem állt be a Zwollét 3-0-ra verő Heerenveenbe, amelyből Varga Szabolcs is kimaradt, Adorján Krisztián a 62. percben lépett pályára a Groningenben, amely 2-0-ra kapott ki a Feyenoordtól, míg Németh Krisztián sérülés miatt maradt ki a Nijmegent 3-0-ra legyőző Rodából.

BELGIUM, FRANCIAORSZÁG

Köteles László sérülés miatt kimaradt a Genk keretéből, amely 3-1-re győzött a Mons ellen a belga első osztályban. A francia másodosztályban Filkor Attila a 76. percben állt be a Chateauroux-be, amely 4-0-ra kikapott a Niorttól.

SVÁJC, AUSZTRIA

A svájci Szuperligában Vanczák Vilmos végigjátszotta a Sion Luzern elleni, 3-2-re megnyert találkozóját. Ausztriában a listavezető Salzburg Gulácsi Péterrel a kapujában győzte le 3-1-re a Riedet, míg a Rapid Wiennel 1-1-et játszó Wacker Innsbruck hálóját Sáfár Szabolcs őrizte.

OROSZORSZÁG, LENGYELORSZÁG

A mögöttünk hagyott hétvégén megkezdődtek az orosz Premjer Liga tavaszi fordulói, és a Dinamo Moszkva 0-2-ről fordítva győzte le 4-2-re a CSZKA Moszkvát. Dzsudzsák Balázs végig pályán volt a kék-fehéreknél, és csapata harmadik, vezetést jelentő találatánál gólpasszt adott Jurij Zsirkovnak.

Az Ural 1-0-ra legyőzte az FK Krasznodart, Koman Vladimir nem volt kerettag, míg Pintér Ádám a kispadon ült a Tom Tomszkban, amely egy 0-0-lal rabolt pontot a Zenittől.

A lengyel Ekstraklasában Lovrencsics Gergő csapata, a Lech Poznan hétfőn játszik a Lódzzsal.

GÖRÖGORSZÁG, CIPRUS, IZRAEL

A görög Szuperligában az Olimpiakosz egymás után másodszor kapott ki - de így is 16 pont az előnye -, ezúttal a PAOK-tól. Megyeri Balázs kispados volt. Cipruson Leandro de Almeida a 75. percben állt be az Omonia Nicosiába, amely 1-0-ra nyert az Ethnikos Achna ellen. Izraelben Priskin Tamás végigjátszotta a Bnei Jehudával 2-2-re végző Maccabi Haifa mérkőzését.