Riói olimpia

Korán véget érhet Babosnak az egyéni küzdelem

  • Cesc18

Vasárnap Babos Tímea is bemutatkozik Rióban, ellenfele a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová lesz.

Az egyetlen egyéniben kvótát szerző magyar teniszező, Babos Tímea elég peches volt a sorsolásnál, hiszen a kétszeres Grand Slam-bajnok Petra Kvitovát kapta. Igaz, a cseh klasszis tavaly ősz óta gyengébb formát mutat, ugyanis mononukleózist diagnosztizáltak nála, viszont még így is tartja helyét a top 15-ben.

Ki jut tovább?
Petra Kvitová Babos Tímea
TippmixPro @ 1.25 TippmixPro @ 3.30

Timi elég bevállalós volt, a héten elindult Florianópolisban, és mondhatni sikerült kimaxolnia, hiszen egyéniben és párosban Jani Réka-Lucával az oldalán is döntőzött. Az önbizalmának ez egészen biztosan jót tett, az ugyanakkor már kevésbé, hogy mindkét finálét elveszítette. Fizikálisan szintén nem volt egyszerű torna, öt nap alatt kilenc mérkőzésen lépett pályára, melyek közül jó néhány döntő szettbe torkollott. Az Irina Begu elleni döntőt remekül kezdte, de a megnyert első szett után igencsak szétesett, két játszma alatt hatszor veszítette el az adogatását, ami nem is fért bele. Nagy kérdés, hogy durván másfél nap alatt mennyire sikerül regenerálódnia. Ez ugyanis a kulcs, ha nehezek lesznek a lábai, akkor aligha gondolkozhat a továbbjutásban. Egyébként is bravúr lenne, Kvitová egy-egy meccset azért szinte minden tornán fogni szokott ahol elindul. Ő más felkészülést választott, Montrealban játszott, majd a hét közepén érkezett meg Rióba, ahol jó néhány órát tudott így edzeni. 

Egyszer találkoztak eddig, ám elég friss lehet az élmény, hiszen a füves pályás szezonban meccseltek. Egy elég jó csatát vívtak, ahol a szettek hajrájában a cseh játékos tudott összeszedettebb teniszt a pályára tenni. Megvan egyébként Babosnak a tenisze ahhoz, hogy zavarba hozza Kvitovát, de ehhez kell, hogy fit állapotban legyen. 

Véleményünk szerint nem fog borulni a papírforma, arra viszont, hogy Kvitová két szettben húzza be, nem mernénk pénzt tenni. A legjobb belenézni a meccsbe és élőben fogadni, amikor már van némi infónk arról, Timi mennyire tudott ráhangolódni Rióra.

Kvitová és Babos egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2016 Eastbourne Kvitová 6:4, 7:6

Kattints a képre a játékhoz!