Riói olimpia

Ezekkel a labdákkal játszanak majd Rióban

megosztom

Tíz nap múlva fellobban az olimpiai láng Rióban, és kezdetét veszi a világ legnagyobb és legjelentősebb sporteseménye, az ötkarikás játékok. Ennek megfelelően az előkészületek már az utolsó fázisban tartanak: bemutatták a szórakoztatásra szolgáló „Olympic Bouleavardot”.

A Rióba érkező turisták, nézők szórakoztatására készülő ún. „Olympic Boulevard” hivatalos átadására ugyan még várni kell 1-2 napot, de a helyi önkormányzat fontos információkat és képeket is megosztott róla. A Porto Maravilha kikötői körzetet újították fel a szervezők, és hozták létre az olimpia alatt a legnagyobb buliknak teret adó sugárutat.

Az „Olympic Bouleavardon” három nagy színpadot állítanak fel, melyeken összesen 30 koncertet rendeznek a játékok ideje alatt. Több mint 230 utcai művész lép majd fel, az érdeklődők pedig természetesen óriáskivetítőkön követhetik a sporteseményeket. Minden este a nap zárásaként tűzijátékkal szórakoztatják a nagyérdeműt.

Hány aranyérmet szerez Magyarország az olimpián?
6.5 alatt TippmixPro @2.25
6.5 felett TippmixPro @1.50

A szervezők 10 nappal az olimpia előtt bemutatták a játékok hivatalos labdáit is. A golf- és a kézilabda sárga, zöld Rio 2016 felirattal, a barna kosárlabda is a brazil nemzeti színeket hordozza az oldalán, csakúgy, ahogyan a rögbi és a labdarúgás játékszere. A vízilabdát, a röplabdát és a teniszlabdát később mutatják be.

Forrás: mob.hu, rio2016.com

megosztom