Riói olimpia

Immáron biztos, elcsalták Lőrincz Viktor meccsét

A Bors információi szerint nyomást gyakoroltak a bíróra, hogy Lőrincz veszítsen a bronzmeccsen.

A búlvárlap értesülései szerint Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózó Szövetség szerb elnöke megvált az olimpián szerepelt bírók 80%-ától.

"Attól a szlovén Sztaniszlav Sernektől értesültem erről, aki a 85 kilós kötöttfogású birkózók bronzmeccsén, azaz Lőrincz Viktor találkozóján működött közre szőnyegelnökként. Sernek mesélte, folyamatos pressziót gyakoroltak rá, hogy Lőrincz ellen ítéljen. Erre nem volt hajlandó, mire fel a háttérből utasították, hogy mi a kötelező teendője, így végül mégis asszisztált Lőrincz vereségéhez" - nyilatkozta Péteri László bíró, akit furcsa módon nem választottak be a riói keretbe.

Mint arról a lap beszámol, két olimpiai bíró, az amerikai Zachany Errett és a francia Regina Le Greit is bejelentette, többet nem hajlandóak mérkőzést vezetni, előre megszabták nekik ugyanis, hogy kinek kell nyernie.

Péteri Sándor elmondta továbbá, hogy a szálakat szervezet alelnöke, az orosz Mihail Mamiasvili mozgatja, aki azért húzatta ki a magyar bírót a listáról, mert többször is orosz birkózók ellen mert ítélni.

Mint ismert, Lőrincz Viktor a riói játékokon a bronzéremért vívott, ám néhány másodperccel a vége előtt, 3-2-es vezetésnél teljesen indokolatlanul megintették őt, elvéve ezzel a győzelem lehetőségét.