Riói olimpia

Itt az újabb balhé az bokszolóknál

Két ír ökölvívót is fogadási csalással vádolnak a riói olimpia kapcsán. Ez már csak hab a tortán.

Egyértelműen az egész olimpia legvitatottabb sportága idén az ökölvívás volt. A leghíresebb sztori talán az ír Micheal Conlal története, akit a bírók hihetetlen módon vesztesnek hoztak ki, majd a fogadóirodák "megnyerették" vele az egész olimpiát. Most más ügy miatt került a címlapokra az ír ökölvívás.

Két ír harcos ellen ugyanis vizsgálatot indítottak vasárnap, felmerült ugyanis annak a gyanúja, hogy tiltott szerencsejátékban vettek részt. Mint azt Pat Ryan, az Ír Olimpiai Tanács elnöke elmondta, a sportolóknak szerződésben tiltották meg, hogy az olimpia bármely eseményére fogadjanak és ennek megszegése igen szigorú következményekkel jár.

"A következő napokban többet megtudunk majd az ügyről és ha már tájékozódtunk, akkor árulhatunk el többet az ökölvívókról. Ugyanakkor ha bebizonyosodik, hogy az ökölvívók fogadást kötöttek vagy olyan információkat adtak át másoknak, amellyel sértették a szerződésükben foglaltakat, igen szigorú büntetésre számíthatnak" - mondta Ryan.

Az információk sem arról nem szólnak, hogy kikről van szó, sem arról, hogy milyen eseményre történtek a fogadások.

Írországot hét férfi és egy női ökölvívó képviselte a játékokon, egyikük, Michael O'Reilly időközben kizárásra került dopping miatt és csak ketten Michael Conlal, illetve Steven Donnelly jutottak el a negyeddöntőig, öten mérkőzést sem nyertek.