EURO 2016

Miénk a legnagyobb bravúr! - íme az első kör statisztikái

Sok a szöglet, kevés a lap, még kevesebb a gólok. De vajon megéri fogadni a kapufákra?

A mámor még tart, nem győzzük újra és újra megnézni Szalai Ádám csodálatosan szép, hálószaggató, brutális, Puskás-díjra is esélyes bombagólját. Ezen alkalomból megvizsgáltuk, mi a helyzet az oddsokkal, vajon mi volt a legnagyobb meglepetés eddig az Európa-bajnokságon.

Helyezés Mérkőzés Kimenetel Odds
1. Ausztria-Magyarország V 5.99
2. Portugália-Izland D 4.48
3. Anglia-Oroszország D 3.53
4. Írország-Svédország D 3.04
5. Wales-Szlovákia H 3.03
Az adatok az egyik nemzetközi oddsösszesítő oldalról vannak. A számok minden esetben a legmagasabb piaci szorzót mutatják.

Mint látható, a magyar győzelem több, mint 1,5-del megelőzte a portugál-izlandi ikszet, ráadásul a magyar siker alatt látható három meccs esetében három döntetlent találunk, vagyis csupa olyan kimenetelt, amelynek általában 3.00 feletti a szorzója. A mieink utáni legnagyobb meglepetésgyőzelem Wales csapatához fűződik.

Az első kör statisztikája
Megnevezés Összes Meccsenkénti átlag
Kapufa 8 0,66
Gól 22 1,83
Szöglet 130 10,83
Kaput eltaláló lövés 103 8,58
Sárga lap 40 3,33
Kiállítás 2 0,17

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami az első kör számait illeti, igencsak gólínségben szenved az Európa-bajnokság, hiszen mindösszesen kettő meccsen esett legalább három gól, és egyetlen csapat sem lőtt még kettőnél többet. Ebben a kapufák magas száma is "főszereplő", a nyolc kapufa ugyanis viszonylag magas szám. Arra egyébként, hogy bármelyik meccsen lesz olyan kapufa vagy keresztléc, amelyből nem születik gól, 1.70-ért fogadhatunk.

Szögletből viszonylag átlagos számot hoz a torna, főleg az utóbbi találkozókon kúsztunk messze az átlag fölé. A 3,33 sárga lap viszont kevésnek mondható, mikét a két kiállítás sem vészesen sok.