Hoki vb

Hatot kaptunk a franciáktól

  • hatharom.com

A magyar férfi jégkorong-válogatott 6-2-es vereséget szenvedett Franciaországgal szemben az oroszországi vb-n.

Hatot kaptunk a franciáktól.

Jobban kezdtünk, mint a franciák, azonban egy emberhátránynak köszönhetően megtört a lendületünk, ezt ugyan sikeresen kivédekeztük, de szinte ahogy kiegészültünk, úgy büntetett ellenfelünk, és szerezte meg a vezetést (0-1). Ezt követően azonban mi kerültünk emberelőnybe, amit Vas Márton váltott gólra (1-1)! A harmad vége Franciaországé volt, a gallok kétszer is betaláltak, így tetemes előnnyel vonulhattak pihenőre (1-3).

A második játékrész eleje is ellenfelünké volt, perceknek kellett eltelnie ahhoz, hogy egyáltalán gólszerzési lehetőséghez jussunk. Fórokat is kaptunk ezt követően, de egyikkel sem sikerült élnünk. A harmad vége felé ismét a franciák veszélyeztettek, egy helyzetüket pedig gólra váltották (1-4).

Az utolsó etapban félig-meddig mindegy-mindegy alapon léptünk jégre, ami majdnem megbosszulta magát, de a 48. percben Sofron Istvánnak köszönhetően felzárkóztunk két gólra (2-4)! A találat után több lehetőségünk is volt, gólt azonban mégis a franciák szereztek, amivel el is dőlt a találkozó (2-5). Az utolsó percekben pedig még egyszer betaláltak ellenfeleik, akik így négygólos sikert arattak ellenünk (2-6).

A vereségnek köszönhetőn távolabb kerültünk a bennmaradástól, de természetesen még mindig van az esélyünk arra, hogy jövőre is az A-csoportban szerepeljünk. A meccs előtti jóslatunk tehát nem jött be, hiszen kevés gólt és szoros mérkőzést vártunk, szintúgy, mint a bukmékerek.

A-csoportos jégkorong-világbajnokság
B-csoport (Szentpétervár)
Magyarország-Franciaország 2-6 (1-3, 0-1, 1-2)