Premier League

Életéért küzd a Newcastle, a BL-ért a Manchester City

Agüero-gólparádét és magabiztos City-sikert ígér a 27. fordulóból mára halasztott Newcastle-Manchester City derbi.

Óriási mérkőzés vár ránk kedd este, a Newcastle United-Manchester City összecsapás ugyanis minden lesz, csak nem jelentéktelen. A Szarkáknak már minden pontocska élet-halál kérdése, a Manchester City pedig városi riválisa elől menekülne. Ismételten simán nyernek Pellegriniék egyik kedvenc ellenfelükkel szemben?

Agüero ötöse októberben

Egészen elképesztő fölényben volt az elmúlt években a City a Newcastle ellen, az utolsó 14 meccsből 13-at úgy nyertek meg a manchesteriek, hogy nem kevesebb, mint negyven gólt szereztek, Észak-Angliában pedig 2008 óta nem hibáztak bajnokin. Ami Pellegrini csapatának formáját illeti, nem érheti szó a ház elejét, a BL-továbbjutás után a Chelsea otthonában is simán nyertek Agüeróék, így tartva a négypontos fórt a Manchester Uniteddal szemben. Ám Rafa Benítez csapata hétvégén visszaadta szurkolóinak a halvány reményt, hogy jövőre is a Premier League-ben szerepelhetnek a kedvencek.

[1988973] 2016-04-19 20:45:00 Newcastle United - Manchester Cityx

Wijnaldumék lemaradása jelenleg három pont a Norwichtól és kettő a Sunderlandtől, a Kanáriknál pedig egy meccsel többet is játszottak a fekete-fehérek. "A legfontosabb dolog, hogy elhiggyük, sikerülhet a bennmaradás. A Swansea ellen elszántan, hatalmas akarattal játszottunk, ha így lépünk pályára, bárkit megverhetünk. Természetesen a City egy sztárcsapat, de nekünk már nincs vesztenivalónk, nyernünk kell" - nyilatkozta a spanyol mester. A hazaiak kapuját várhatóan ismételten Darlow védi majd, a védelem összetétele azonban kétséges, Coloccini és Janmaat is sérült, így vélhetően az Anita/Colback-Mbemba-Laselles-Dummett négyes állja majd Agüeróék rohamait.

Jó hír azonban a vendégek védelmében, hogy Vincent Kompany újra bevethető, ahogyan Raheem Sterling is. Pellegrini legnagyobb problémáját David Silva és Samir Nasri kisebb sérülése okozza, az ő játékukat botorság lenne kockáztatni egy héttel a BL-elődöntő előtt.

[1988973] 2016-04-19 20:45:00 Newcastle United - Manchester Cityx;15

Bizony a hazaiaknak van okuk rettegni, Agüeróék ugyanis igencsak termékeny formában vannak. Az utolsó három meccsén öt gólt szerző argentin klasszisnak például a Newcastle az egyik kedvenc ellenfele, a legutóbbi öt alkalommal, amikor a kezdőben kapott helyet, kilenc gólt szerzett, októberben egyenesen ötöt.

Egy motiválatlan, tét nélkül játszó Swansea nem egy Manchester City, amelynek simán lehet hármat vágni. A tartalékos védelemmel felálló United nem lehet ellenfele a világoskékeknek, így mi gólgazdag vendégsikert és sok Agüero-gólt várunk.

hatharom.com-tipp: Manchester City
TippmixPro @1.55
[1988973] 2016-04-19 20:45:00 Newcastle United - Manchester Cityx;
184314