Premier League

Hiába jön Conte, Guardiolát nem győzi le

Hétfő délután vált hivatalossá, hogy Antonio Conte személyében olasz edzője lesz a következő szezonban a Chelsea-nek. A 46 éves szakember érkezésével újabb külföldi tréner foglalhatja el egy sztárcsapat kispadját, a külföldi bukmékerek pedig már be is lőtték az esélyeket.

Guardiola rögtön első évében bajnok lesz?

Ahogy arról honlapunk is beszámolt, a következő idénytől az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Antonio Conte veszi át a Chelsea irányítását. A Juventus ikonja a holland Guus Hiddinket váltja majd a londoniak kispadján, ahol az idei év kudarcos szereplése után jövőre ismét a bajnoki cím megszerzése lesz a célkitűzés. Ismerve a Chelsea anyagi lehetőségeit és a klub elmúlt évtizedét, ezen nem is lehet csodálkozni, ugyanakkor a riválisok sem ülnek tétlenül és más helyeken is zajlik az építkezés a következő idényre.

Így pedig nem Conte az egyetlen "nagy hal" az érkezők között, mint ismert, Josep Guardiola a Manchester City irányítását veszi majd át. A katalán tréner három év után távozik a Bayern éléről, Manchester kékebb felében pedig új projektet építhet fel. A Chelsea-hez hasonlóan a City-nek sincsenek anyagi korlátai, így az egyik legnagyobb játékosmozgásra az Etihadban számítanak a szakírók.

Nem hivatalos hírek szerint José Mourinho is visszatér az éterbe és a holland Louis van Gaal helyét veszi át az Old Traffordon. A Manchester United szintén a világ legtehetősebb klubjai közé tartozik, így vélhetően a portugál is kedvére alakíthatná át a nyáron a keretet.

Van Gaal sorsa bizonytalan, Wenger talán jövőre is megpróbálhatja Bár úgy fest, hogy az Arsenalnak idén sem igazán jön össze semmi, Arséne Wenger helye továbbra is biztosnak tűnik az Ágyúsok kispadján, a londoniakat 1996 óta irányító francia a következő szezonban is nekifuthat 3. bajnoki címének.

Ne feledjük, hogy a következő szezon lehet Jürgen Klopp első éles idénye is, a szezon közben érkező némettel egyelőre a Liverpool nem tudott megtáltosodni, de a bajnokság végével komolyabb változások várhatóak az Anfield Roadon is.

A külföldi bukmékereknél természetesen már be is árazták a 2016/2017-es idény erősorrendjét: a topcsapatok közül messze kiemelkednek a Manchester City esélyei, Guardiola csapatának bajnoki címe ugyanis alig fizet valamivel többet, mint a kettes odds, míg az utána következő Chelsea-Arsenal duó szorzója már kereken hatszoros pénzt ér.

A negyedik helyen a United található, majd a Tottenham és a Liverpool következik. Érdekesség, hogy az idei aranyérem első számú esélyese, a Leicester City nem fért be a legjobb hat csapat közé, Claudio Ranieri fiainak esetleges duplázása kereken 41-szeres pénzt fizetne a stoke-i bukinál.

Premier League 2016/2017
Man. City 2.20 Man. United 7.00
Chelsea 6.00 Tottenham 10.00
Arsenal 6.00 Liverpool 17.00