Darts

A második is Van Gerwené lesz?

Péntektől vasárnapig München látja vendégül a PDC dartsmezőnyének színe-javát, most hétvégén kerül ugyanis megrendezésre a German Masters, amely a szezon második European Tour-versenye.

Ha kíváncsi vagy a mérkőzések részletes statisztikáira, akkor látogass el a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldalára!

Nem sok pihenőjük van a sztároknak, a legjobbak ugyanis érdekeltek a Premier League-ben is, amire minden csütörtökön kerül sor. Annyi előnyük van, hogy csak szombaton kell színpadra lépniük. A lebonyolítás egyébként elég egyszerű, az első körben 32 játékos feszül egymásnak, a 16 győztes pedig a 16 kiemelttel találkozik. Minden mérkőzés hat nyert legig tart, pénteken az első, szombaton a második és harmadik fordulós meccseket bonyolítják le, míg vasárnap a negyeddöntőre, elődöntőre és döntőre kerül sor. A torna összdíjazása 115 ezer angol font, melyből a bajnok 25 ezret vághat zsebre.

A Premier League-mezőnyéből két játékos, a 16-szoros világbajnok Phil Taylor és az ötszörös győztes Raymond van Barneveld sem indul ezen a viadalon. Előbbi nem is tervezte, utóbbi viszont igen, de még januárban a selejtezőben elvérzett. A nagyobb nevek közül nem lesz itt a belga Kim Huybrechts sem, aki a brüsszeli terrortámadások miatt mondta vissza a részvételt. Főleg Taylor hiányában, a torna egyértelmű favoritja a címvédő és világelső Michael van Gerwen. Ő mindig maximális erőbedobással játszik ezeken a kisebb versenyeken is, néhány hete az első állomáson, a hollandiai Venrayben sem talált legyőzőre. Németországba is mindig szívesen látogat, tavaly nyerte ezt a tornát és a PDC German Darts Championshipet is.

Papíron a legnagyobb kihívója a világbajnoki címvédő Gary Anderson lesz, ugyanakkor a skótról tudni kell, hogy nem feltétlenül a European Tour-állomásokon szokott villogni, csupán egy ilyen tornagyőzelme van, igaz, azt éppen német földön aratta még 2014-ben. Egy másik skótra, Peter Wrightra még inkább érdemes odafigyelni. Az extravagáns külsejű játékos nagyszerű formának örvend, a UK Openen és a Players Championship első versenyén is remekül szerepelt a PL-forduló után. Természetesen számolni kell Adrian Lewiszal, James Wade-del, Dave Chisnallal és Jelle Klaasennel is. Utóbbi azzal, hogy lecsúszott a Premier League-ről, ezeken a versenyeken próbál vigasztalódni, egyelőre kisebb-nagyobb sikerrel tette mindezt. 

A kisebb nevek közül az északír Daryl Gurneyre és az angol Joe Cullenre hívnánk fel a figyelmet. Mindkét játékos megindult felfelé, főleg előbbi hozza tornáról-tornára a jó eredményeket, az első ET-versenyen egyébként döntőzött. 

Ki lesz a PDC German Darts Masters 2016-os bajnoka?
Játékos Odds
Michael van Gerwen 2.10
Gary Anderson 7.00
Adrian Lewis 11.00
Peter Wright 13.00
James Wade 17.00
Michael Smith 17.00
Dave Chisnall 19.00
Jelle Klaasen 34.00