Darts

Ezzel a három tippel nyolcszorozhatunk szombaton

Szombaton jön a Masters második köre, amikor is már bemutatkoznak a kiemeltek, avagy a ranglista első 8 helyezettje.

Pontosabban hét, Gerwyn Price ugyanis családi okokra hivatkozva visszalépett a tornától, a walesi helyét pedig a 25. Daryl Gurney veszi át. Az északírnek ezzel duplán szerencséje van, hiszen játszhat a Mastersen, ráadásul rögtön a 16 között csatlakozik be. 

Bár nem volt egyszerű dolgunk a nyitónapon, sikerült négyből három tippel profitálni. A folytatásban már jóval hosszabb meccsek várnak ránk, így a hétvégén délutáni és esti szakaszt is rendeznek. Ezúttal három tippel támadunk, íme!

 

  • Tipp #1: Chisnall 180-ak 6.5 felett @ 2.11

 

A korábbi kétszeres Masters-döntős Dave Chisnall rárúgta az ajtót a 2024-es szezonra, hiszen 109.26-os átlaggal 6-1-re mészárolta le Martin Schindlert. Ezek a meccsek nagyon jellemzőek az angolra, kérdés, hogy három napon át tud-e ennyire magas színvonalon dobni. Az biztos, hogy a 7. kiemelt Danny Noppert ellen nem lesz egyszerű dolga, még ha a holland múlt héten hazai színpadon nem is volt annyira meggyőző. A legjobban valószínűleg akkor járunk, ha a 180-akra fogadunk, azon belül is Chisnalléra. Pénteken hét leg alatt hatot dobott, ehhez már csak egyet kell hozzápakolnia úgy, hogy valószínűleg dupla annyi leget játszanak már, hiszen a második körben 10-et kell behúzni a továbbjutáshoz. 

 

  • Tipp #2: Bunting +3.5 @ 1.60

 

Angol házi rangadó nyitja az esti szakaszt, méghozzá a regnáló világbajnok Luke Humphries és Stephen Bunting főszereplésével. Humphries-t már három tornán is láthattuk az új szezonban, egyelőre az újabb trófeák és sikerek elmaradtak, hiszen a két World Series-versenyen egy-egy meccset nyert csak, a csütörtöki Premier League-nyitányon pedig rögtön kikapott a vb-döntő visszavágóján Luke Littlertől. Nagyon korai lenne még "Cool Hand" esetében a vészharangot kongatni, de az biztos, hogy nem a legélesebben kezdte a 2024-es idényt. Bunting annál sokkal jobb és sokkal veszélyesebb dartsos, hogy 3.00 feletti szorzót kapjon egy ilyen párharcban, itt most egyértelműen túlértékelik a bukik Humphries-t. Ha nyer is a világelső, nem gondoljuk, hogy három legnél nagyobb különbséggel teszi. 

 

  • Tipp #3: Dobey nyer @ 2.48

 

Noha Michael van Gerwen 2015 és 2019 között sorozatban ötször nyerte meg a Masterset, az elmúlt négy évben viszont a döntő közelébe sem került és 2-4-es győzelem-vereség mérleget tud felmutatni. Nem kezdte ugyan rossz formában a szezont a holland, de ne felejtsük el, hogy csütörtökön még Cardiffban játszott a Premier League-ben. A címvédő Chris Dobey tavaly rengeteget fejlődött és azt lehet mondani, hogy senki sem lehet nyugodt ellene. Nehéz lesz Van Gerwennek egy ilyen zsúfolt programban igazán élesnek lenni, szóval ez egy jó sansz az angolnak, hogy borítsa a papírformát.

 

Ha valaki elég bátor, akkor a három tippet kombinálhatja, ebben az esetben az állami irodánál 8.37-szeres kassza ütheti a markát.