Darts

Kezdődik a Premier League! - 4 meccs, 4 tipp

Csütörtök este Cardiffban megkezdődnek a 2024-es Premier League küzdelmei.

Dartsos szemszögből rárúgjuk az ajtót februárra, hiszen a hónap első napján elrajtol a 2024-es Premier League - majd nem mellesleg pénteken kezdődik a Masters. Az első fordulónak Cardiff ad otthont, a lebonyolításon pedig nem változtattak tavalyhoz képest, ismét minden PL-estén egy minitornát láthatunk majd az alapszakasz során.

Az első játékhét mindig az egyik legizgalmasabb, hiszen hagyományosan ilyenkor úgy állítják össze a programot, hogy a világbajnoki döntő két főszereplője egymás ellen játszik. Jelen esetben tehát láthatunk majd egy Luke Littler - Luke Humphries rangadót, amely meccsnek a győztese egyébként a 2023-as világbajnoki döntő két résztvevőjének továbbjutójával mérkőzik majd meg, avagy Michael Smith-szel vagy Michael van Gerwennel. Pikáns meccsek várnak tehát ránk, kezdésként azonban Peter Wrightot és Rob Crosst szólítják majd a színpadra. 
 

Wright a mezőny legrosszabb formában dobó játékosa?!
 

Talán egyedül a skót klasszis meghívását lehetett megkérdőjelezni, hiszen finom szólva sem volt meggyőző az előző éve. Ugyanakkor elvitathatatlanul a mezőny egyik legnagyobb jelensége, aki olyan eredményeket ért már el karrierje során, hogy kijár neki, hogy idén még ott legyen a Premier League-ben. Aztán ki tudja, lehet már tavasszal újra topformába tudja hozni magát, igaz eddig a 2023-as arcát mutatta az eddigi két Word Series-eseményen. Amíg annyira bizonytalan, mint Hollandiában, addig nehéz lehet bizalmat szavazni neki. Jelenlegi formák alapján egyértelműen Cross az esélyesebb, aki tavaly háromból háromszor verte a skótot, legutóbb ráadásul 7-0-ra...

 

Price sorozatban hatodszor?
 

A Wright - Cross győztese a Gerwyn Price - Nathan Aspinall győztesével találkozik majd. A tavalyi Premier League-ben hatszor láthattuk ezt a párharcot, amelyből négyet behúzott a walesi, többek között azt, amit Cardiffban játszottak. Ami Aspinall szemszögéből aggasztóbb lehet, hogy egyrészről az elmúlt öt meccsük mindegyikét elveszítette Price ellen, másrészről a júliusi World Matchplay-címe óta nem nagyon brillírozik az angol, folyamatosan első-második körös vereségek jellemzik. Ennek ellenére feljött a világranglistán a top 4-be, éppen Price-t megelőzve, de a jelenlegi formák alapján itt is elég egyértelműek az esélyek. 
 

Smith még keresi a legjobb formáját!
 

Az alsó ágon akkor elsőként lesz egy Michael van Gerwen - Michael Smith csörte, aminek a holland mehet neki nagyobb önbizalommal, hiszen a múlt héten hazai közönség előtt megnyerte a Dutch Darts Masterst, előtte Bahrainben pedig nyert az angol riválisa ellen. Igaz szoros, 7-6-os meccset játszottak, de a világbajnok angol továbbra sincs élete formájában, a hollandtól viszont idén is már láthattunk kifejezetten erős produktumokat. Papíron tehát Van Gerwené lehet ez a meccs. 


 

Ismét Littler?
 

A negyeddöntők zárásaként jön a Luke Littler - Luke Humphries rangadó. Akik féltették a fiatal angolt a világbajnokság után, ők megnyugodhatnak. Littler ott folytatja, ahol az Ally Pally-ben abbahagyta. A döntő óta volt már volt egy csörtéjük, azt Littler egy nagyon szoros döntő legben behúzta. Nagyjából ilyen meccsekre számíthatunk tőlük, hiszen továbbra is mindketten nagy önbizalommal és jó formában játszanak. 


✅ Tipp #1: Cross nyer @1.32

Tipp #2: Price nyer @1.36

Tipp #3: Van Gerwen nyer @1.42

 Tipp #4: Littler - Humphries 8.5 leg felett @1.33
 

Eredő odds: 3.39

Fogadási határidő: február 01. 20:15