Darts

Ezekre fogadunk a Premier League newcastle-i fordulójában

Górcső alá vettük az aktuális forduló negyeddöntőit és mindegyikre mutatunk egy duplázó közeli tippet.

Cardiff, Berlin és Glasgow után jön az első angliai verseny az idei Premier League-ben, ennek pedig Newcastle városa ad otthont, ahol a hangulatra ritkán lehet panasz. Azt már most tudni lehet, hogy lesz hazai dartsos a döntőben, hiszen a felső ágon csak angolokat találunk. De vajon ki lesz, aki meg tudja állítani azt a Michael van Gerwent, aki az elmúlt két estén nem talált legyőzőre. Talán ez a negyedik verseny legnagyobb kérdése. 

A negyeddöntők sorát Michael Smith és Nathan Aspinall csörtéje nyitja, ami leginkább utóbbinak fontos találkozó, hiszen nyeretlenül, nulla ponttal kullog a hetedik helyen. Aspinalltól érdekes leolvadásokat láthattunk az elmúlt két versenyen, ugyanis nagyon elkezdte Michael van Gerwen és Luke Humphries ellen is, de a lendülete nem tartott ki és végül mindkét meccset elveszítette. Nem lehet tehát azt mondani, hogy Asp rossz formában lenne, ám ebben a mezőnyben nem fér bele, hogy csak félmeccsig tudja a legjobbját hozni. Noha Smith-t a tabella második helyén találjuk, azonban egy hete egyáltalán nem volt meggyőző, szóval lehet ebből egy kifejezetten szoros meccs. 

Az est második mérkőzésén két világbajnok, Rob Cross és Luke Humphries feszül egymásnak, akiket mindössze egy pont választ el a tabellán, ám a formák között ennél nagyobb a különbség. A világelső Humphries Glasgow-ban már rátaposott a gázpedálra és magas szinten hozta le az estét, illetve már előtte Berlinben is, így jelenleg sorozatban öt olyan meccset számlál, amikor 100+ körátlag vésődött a neve mellé. Hét pont van jelenleg a két játékos tornaátlaga között, ami jelentősnek mondható. Nem véletlen, hogy csak 1.40 körül fizet 'Cool Hand' győzelme...Ebben sok értéket nem látunk, arra viszont szívesen tesszük a tétünket, hogy Humphries dob legalább négy 180-at, hiszen megtette ezt az elmúlt öt PL-meccsén és Cross ellen egy olyan ritmusú meccset játszhat, ami feküdhet a számára. 

A tábla másik felén elsőként egy Peter Wright - Luke Littler derbit láthatunk, ami papíron a legegyértelműbb párosítás a negyeddöntők között. Ugyan a skót klasszis egy-egy legben már mutatott életjeleket, mint ahogyan a Players Championship-versenyeken sem rossz, de a 90 alatti tornaátlag beszédes és amíg ezt nem tudja feljebb húzni, addig a Premier League-ben nem sok lapot osztanak a számára. Littler viszont továbbra sem lassít, noha Glasgow-ban győzelem nélkül maradt, de ehhez egy nagyon jó Gerwyn Price kellett. Wrightban továbbra sem bízunk, így legalább három leg különbséget várunk az ifjú angol javára. 

Az utolsó negyeddöntő szólhat a legnagyobbat, hiszen Gerwyn Price és Michael van Gerwen személyében két remek passzban lévő dartsos méri majd össze tudását, akik meglehetősen régen, a tavalyi Premier League-döntő óta nem álltak egy színpadon. Mint említettük a walesi múlt héten legyőzte Littlert, ami nagyon kellett a lelkének azok után, hogy előtte kétszer kikapott tőle idén, viszont döntőbe végül nem jutott. Ellenben Van Gerwennel, aki két tornagyőzelemmel a háta mögött érkezik Newcastle-be. Azért Glasgow-ban már nem volt annyira ellenállhatatlan a holland, mint Berlinben és valamiért az a megérzésünk, hogy a walesi megszakítja Van Gerwen győzelmi sorozatát. 


✅ Tipp #1: Smith - Aspinall legek száma 9.5 felett @1.91

Tipp #2: Humphries 180-ak 3.5 felett @1.84

Tipp #3: Littler -2.5 @1.89

 Tipp #4: Price nyer @2.13
 

Fogadási határidő: február 22. 20:15