Tenisz

Rájuk figyelj a szezon utolsó tornáin

  • hatharom.com

Hamarosan véget ér az idei férfi teniszszezon, lássuk kiknek fontos az utolsó néhány verseny.

A héten Párizsban Masters-tornát rendeznek, ez a szezon utolsó ATP-versenye, melyen "bárki" részt vehet. A világbajnokságra már nem lehet kvalifikálni, a holtversenyben utolsó két helyen álló Kei Nisikori és David Ferrer előnye ugyanis több, mint 1000 pont, márpedig a francia fővárosban maximum ennyit lehet kasszírozni a végső sikerrel.

Ahogyan a korábbi hetekben többször is megénekeltük, éppenséggel alakulhat azonban úgy, hogy a kilencedik helyezett is szerephez jut Londonban, ha valaki visszalép. Így tehát a tartalék pozíciókért még megy a harc. Jelenleg a francia Richard Gasquet a befutó, előnye viszont honfitársával, Jo-Wilfried Tsongával szemben csupán 35 pont, de még lőtávolon belül van a horvát Marin Cilic és a dél-afrikai Kevin Anderson is. Rájuk tehát mindenféleképpen érdemes lesz odafigyelni Párizsban, már csak azért is, mert a világranglistán is a kilencediktől a 12. helyig az ő nevüket találjuk, így az év végi top 10-es pozícióért is megy a harc. Ebbe a csatába egyébként még John Isner is beleszólni kíván, ő jelenleg a 13., de csak 185 pont a hátránya.

Andy Murrayre más szempontból lesz érdemes figyelni. A brit klasszis gondolatai már a hónap végi Davis-kupa döntőn járnak. Neki ez jelenleg sokkal fontosabb még a hazai világbajnokságnál is, így ne lepődjünk meg, ha Londonban egy visszafogottabb Murrayt láthatunk majd, aki véletlenül sem szeretne továbbjutni a csoportból. Illetve az is felröppent, hogy visszalép a tornától, de ha mindezt nem sérülés miatt teszi, akkor komoly büntetésre számíthat az ATP-től. A párizsi 1000-es soha nem tartozott a kedvencei közé, nyolc nekifutásból a negyeddöntőnél tovább egyszer sem jutott, tehát a héten sem biztos, hogy éppen őt kellene erőltetni a fogadásoknál.

Tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!