Wimbledon

Idén biztosan nem lesz Djokovics-Federer döntő

Péntek délelőtt sorsoltak Londonban, elkészült az angol nyílt teniszbajnokság férfi és női versenyének főtáblája.

Az uraknál a címvédő és első kiemelt Novak Djokovics, illetve a világranglista-második Andy Murray helye adott volt a táblán, a nagy kérdés az volt, hogy a hétszeres bajnok Roger Federer hova kerül? A sors úgy hozta, hogy a felső ágra, tehát a szerb riválisával az elődöntőben találkozhat. Ezzel rögtön eldőlt, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi és a tavalyelőtti finálé. Az idén Melbourne-ben és Párizsban látott döntő, vagyis Djokovics és Murray mérkőzése ugyanakkor összejöhet. Ehhez viszont Federer mellett lesz némi szava a negyedik kiemelt Stan Wawrinkának is, aki a brit ágán indul harcba. Ha tehát nem születik meglepetés, akkor Djokovics-Federer és Wawrinka-Murray párharcok jöhetnek össze a legjobb négy között. 

Ami a negyeddöntőket illeti, "Nole" a 2014-ben elődöntőig jutó Milos Raoniccal találkozhat, Federer ellenfele a japán Kei Nisikori lehet, Wawrinka a friss top 10-es Dominc Thiemmel meccselhet, míg a britek kedvence, Murray a francia Richard Gasquet-val. Nem lehet azt mondani, hogy a nagy négyesből bárki is nagyon jól járt volna. 

A hölgyeknél a világelső Serena Williams és a Roland Garroson első Grand Slam-bajnoki címét arató Garbine Muguruza helye volt biztos. Tavaly Londonban ők vívták a döntőt, ez akár meg is ismétlődhet. Az amerikai nem kapott különösebben nehéz sorsolást, a fináléig a nagyobb nevek közül két formán kívüli játékossal, az olasz Roberta Vincivel és a lengyel Agnieszka Radwanskával találkozhat. A spanyol tehetség kevésbé járt jól, neki az ötszörös bajnok Venus Williams és Simona Halep vagy Angelique Kerber testén át vezet az út a döntőig.

A torna egyetlen magyar résztvevője, Babos Tímea a britek egyik legnagyobb tehetségeként számon tartott Katie Swan ellen kezd, akit jelenleg a világranglista 441. helyén jegyeznek, a tornán pedig szabadkártyával indul.

Ki nyeri a wimbledoni tornát 2016-ban a férfiaknál? - a   szorzói
Sorsolás előtt Sorsolás után
Játékos Odds Odds
Novak Djokovics 1.70 1.75
Andy Murray 3.85 3.75
Roger Federer 11.50 12.00
Milos Raonic 13.50 14.25
Nick Kyrgios 24.00 23.00
Stan Wawrinka 25.00 25.00
Dominic Thiem 35.00 33.00

Részletes előzetesünket a férfi és női versenyre vasárnap olvashatjátok, hétfőtől pedig beindul a meccsdömping. Véleményed bátran oszd meg a cikkek alatt hozzászólásban vagy a fórumunkon a tenisz témában.