Wimbledon

Vasárnap sem maradunk tenisz nélkül

Wimbledonban presztízs kérdést csinálnak abból, hogy az első vasárnapon ne legyen tenisz, de ezúttal a sok esőszünet miatt annyira megcsúszott a program, hogy kénytelenek voltak szakítani a hagyományokkal. A torna történetében ez csupán a negyedik alkalom, hogy a középső vasárnapon (middle sunday) is rendeznek mérkőzéseket. Ennek mi csak örülhetünk, főleg, hogy a mai napra szép napos időt jósolnak.

A férfi program a szombaton sötétedés miatt félbeszakadt mérkőzésekkel kezdődik. Kifejezetten izgalmasnak ígérkezik az argentin Juan Martín del Potro és a francia Lucas Pouille összecsapásának végjátéka. A Stan Wawrinkát kiütő dél-amerikai klasszis dühös lehet magára, ugyanis a tie-brékben megnyert első játszma után kezében volt a második és a harmadik is, ám végül mindkettőt brékelőnyből elveszítette. Így hátrányból várhatja a folytatást, a bukmékerek szerint már nem is ő a favorit. A mérkőzésük egyébként egy heves vitával ért véget, szóval parázs befejezésre számíthatunk.

Nagyon nem lefutott a másik három találkozó sem. Az ausztrál Nick Kyrgios és a spanyol Feliciano López 1-1-re állnak, az amerikai John Isner 2-1-re vezet a francia Jo-Wilfried Tsonga ellen, illetve a szintén francia Richard Gasquet is ugyanilyen előnnyel lép pályára a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen. A jelenlegi papírforma leginkább Tsongáéknál borulhat, a francia nagyot küzdött, hogy életben tartsa a továbbjutási reményeit. De nagyon nem lesz egyszerű dolga, mert Isner remek formában ütöget, még bréklabdát sem engedett. 

Két harmadik körös találkozó, a cseh Jiri Vesely és Joao Sousa ütközete, illetve a német Alexander Zverev és a cseh Tomás Berdych összecsapása nem kezdődött még el. Előbbin hatalmas lehetőség előtt áll mindkét játékos, nemhogy Wimbledonban, de más Grand Slam-tornán sem jártak a legjobb 16 között. Papíron Sousa a jobb füves pályás teniszező, de miután Vesely kiütötte Dominic Thiem-et, inkább a cseh számít a meccs favoritjának. A másik derbin egyértelműen az egykori döntős Berdych az esélyesebb a továbbjutásra, legalábbis a bukmékerek szerint...Azzal mi sem vitatkozunk, hogy ő a favorit, de nem ennyivel, mint, amit az oddsok mutatnak. 2.75-szörös pénzt fizetnek a germán tehetségre a    -nál. Tény, hogy a cseh nagy magabiztossággal vette az akadályokat, de Zverev keményebb dió, mint akikkel eddig játszott. Szoros mérkőzésre számítunk, ahol csöppet sem lenne meglepő, ha borulna a papírforma.