Davis Kupa

Búcsúznak a britek?

Nagy bajban a címvédő Nagy-Britannia, a vasárnapi meccseket 1-2-es hátrányból várja Argentínával szemben.

A lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakult a britek számára a pénteki nap, sikerült ugyanis mindkét egyéni meccsüket elveszíteni. A háromszoros Grand Slam-bajnokuk, Andy Murray hiába kapott óriási támogatást a skót publikumtól, nem bírt el Juan Martín del Potróval. Hozzájuk méltó, a végletekig kiélezett derbit vívtak, az argentin klasszis 5 óra 11 perc játék után emelhette magasba a kezeit. Ez még bele is férhetett volna a hazaiaknak, ha Kyle Edmund legyőzi Guido Pellát. De nem tette meg, ezzel pedig komoly hátrányba került a csapata. Murray és del Potro a pokoli csata ellenére vállalta a szombati párost, a briteknél persze ez nem is lehetett kérdés, hiszen az életben maradásért léptek pályára. Ezt a küzdelmet sikerrel abszolválták, de ezzel még messze nincsenek kint a gödörből. 

Vasárnap Murray Pellával, míg del Potro Edmunddal játszik. Ha a két sztár hozza a papírformát, akkor Argentína jut a döntőbe. A britek talán abban bízhatnak, hogy a dél-amerikai klasszis fizikálisan nem bírja majd, hiszen két nap alatt több, mint nyolc órát töltött a pályán. Illetve Edmund is megtáltosodhat, ha azt a játékát hozza, amivel a US Openen két kiemeltet is búcsúztatott, akkor akár meg is lepheti delPo-t. Nincs ez a párharc még lefutva, de az biztos, hogy innen bravúr kell a briteknek a továbbjutáshoz.

Ki nyeri a mérkőzést?
Andy Murray Guido Pella
TippmixPro @ 1.01 TippmixPro @ 8.25

A másik elődöntőben két nap után Horvátország 2-1-re vezet Franciaország ellen. Pénteken a két legnagyobb név, Marin Cilic és Richard Gasquet is hozta a kötelezőt, így a szombati páros meccs arról döntött, hogy melyik csapat kerül előnybe. A franciáknak állt a zászló, ahol Nicolas Mahut és Pierre Hugues-Herbert személyében a világelső kettős állt ki. Nem sikerült azonban hozniuk a győzelmet, ezzel pedig eléggé lerontották a továbbjutási esélyeiket. 

Innentől a galloknak mindkét meccsüket hozniuk kell, ami még abszolút összejöhet, hiszen Gasquet játszik Ciliccsel, míg Lucas Pouille Borna Coriccsal. Gasquet-nak annyi előnye van, hogy ő nem játszott párosban, így valamivel frissebb lehet. Izgalmas ütközetnek néz ki, a hazai pálya sokat segíthet Cilicnek, de tudjuk jól, hogy ez néha rosszul is elsülhet, ha valakin nagy a nyomás.

Ki nyeri a mérkőzést?
Marin Cilic Richard Gasquet
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.55