Tenisz

Papírformákra fogadunk - napi tippek a budapesti tenisztornára

  • Cesc18

Richard Gasquet-tól és Aljaz Bedenétől is továbbjutást várunk a budapesti ATP-torna szerdai játéknapján.

Magyar szempontból nem alakult jól a keddi játéknap a Kopaszi-gáton, hiszen Fucsovics Márton és Balázs Attila egyaránt döntő szettben vérzett el, míg Piros Zsombor szett- és brékhtárányból várja a mai folytatást Mihail Youzhny ellen. Szerdán már az erőnyerők közül is bemutatkoznak néhányan, például a 3. kiemelt Richard Gasquet.

Könnyű rajt előtt a torna legnagyobb sztárja. - Fotó: ATP

A francia klasszis pazarul kezdte a salakszezont, hiszen Marrakech-ben elődöntőzött, míg múlt héten Monte Carlóban a nyolc közé jutott. Mindkét tornán remek teniszt tett a pályára, így Budapestre topfavoritként érkezett. Nagy kérdés azonban, hogy mennyire lesz fit, miután ez már zsinórban a harmadik hét lesz, amikor pályára lép. Kezdésként a világranglista-159. Lorenzo Sonegóval néz farkasszemet. Papíron ez a meccs könnyű ujjgyakorlat lehet Gasquet-nak, főleg azok után, hogy januárban az Australian Openen 6-2, 6-2, 6-3-ra verte a 22 éves olaszt. Ugyan Sonego salakon otthonosabban mozog, de az utóbbi időben látott Gasquet-val aligha tudja felvenni a harcot. Könnyű rajtot várunk a franciától, a 2-0-s sikere 1.50-1.55 körüli oddsokon fogadható.

Richard Gasquet-Lorenzo Sonego
hatharom.com
Gasquet 2-0-ra nyer
@1.50
Fogadási határidő: szerda, 14:20

Szintén papírforma lenne az 5. kiemelt Aljaz Bedene továbbjutása is, aki a Balázs Attilát búcsúztató Matteo Berrettinivel meccsel majd. Az olasz a selejtezőből indult és három nehéz mérkőzésen van túl, a magyart döntő szett tie-breakben tudta legyűrni. Bedene más szint lesz, mint eddigi ellenfelei, a szlovén már ATP-tornákon is alkot. Idén Dél-Amerikában nagyon jó salakosokat vert és Buenos Airesben a döntő is összejött neki. Oda kell majd figyelni rá az európai salakszezonban is, tavaly éppen a budapesti versenyen futott a szekere, hiszen a selejtezőből indulva menetelt a fináléig. Idén nehezebb a sorsolása, de nem gondoljuk, hogy Berrettini lesz az, aki megállítja.

  • Bedene jut tovább @ 1.42