Jégkorong

Ukrajna visszavágott a szapporói vereségért

megosztom

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott Ukrajnától a dél-koreai divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.

Nem tudtunk mit kezdeni az ukrán emberelőnyökkel - Fotó: MTI

Nem sikerült győzelemmel folytatni, a Dél-Korea elleni viszonylag magabiztosnak mondható sikert követően a magyar válogatott könnyűnek találtatott Ukrajna ellen. Rich Chernomaz együttese a mérkőzés egyetlen szakaszában sem tudott dominálni.

Az első harmadban az ukrán gárda azonnal kihasználta első emberelőnyét, Belukin lőtt Hetényi hálójába. Teljes létszámban is a rivális dominált, a játék összképe alapján örülhettünk a minimális hátránynak. Sajnos a második 20 percben sem változott a helyzet, sőt, Ukrajna további két emberelőnyt váltott gólra. Safarenko kettős fórban, Timcsenko szimpla előnyben talált be. A záró játékrészben a becsületgólt hajszolta a magyar együttes, ám sem előnyben, sem öt az ötben nem sikerült komoly zavart kelteni Gajducsenko ketrece előtt.

Ukrajna végig fölényben volt, amit a kapura lövési mutató is jelez, ellenfelünk 40-et lőtt kapura, míg a magyar együttes csak 15-ször próbálkozott. Az ukrán gárda ezzel a sikerrel visszavágott a 2008-as, szapporói vereségért. Akkor a magyar csapat 4-2-re győzött és felkerült az elitbe.

A játéknap első meccsén a szlovénok elleni szenzációs győzelem után nem tudott újabb meglepetést okozni a japán gárda, amely 4-1-es vereséget szenvedett Ausztria legjobbjaitól. Az osztrák győzelmet tippmesterünk is megjósolta, 1.72-es oddson ajánlotta azt Protippjében.

Kedden szünnap lesz a vb-n, folytatás szerdán, közép-európai idő szerint 5:30-kor Szlovénia ellen.

Jégkorong-világbajnokság, divízió I
2. forduló
Ukrajna-Magyarország 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
gól: Belukin (5.), Safarenko (30.), Timcsenko (31.)
Ausztria-Japán 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)
gól: Geier (26.), Hundertpfund (45.), Altmann (48.), Lebler(59.), illetve Jamasita (6.)
megosztom