NB I

Ideges volt az Újpest, Rossi szerint sokat tettek a győzelemért

A Budapest Honvéd 3-2-re verte az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának első szombati mérkőzésén.

Iyock és Samper csatája - fotó: MTIA szombati meccs igazi gólpárbajt hozott, amiből a Budapest Honvéd jött ki jobban. Nebojsa Vignjevics, az újpestiek mestere elismerte, hogy megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a hazaiak.

Szeretnék gratulálni a Honvéd csapatának és Marco Rossinak - mondta Vignjevics. - Megérdemelték a győzelmet, mi sajnos nem játszottunk jól. Könnyű gólt adtunk nekik az elején egy szöglet után, és egyébként is sok felesleges szabálytalanságot követtünk el a mérkőzésen. Az első félidőben ettől függetlenül nagyon jókor egyenlítettünk, azt vártam, hogy így folytatjuk a második játékrészben, de ugyanúgy kezdtük azt is, ahogy az elsőt. A harmadik gól után már kinyíltunk, öt-hat támadó szellemű játékossal mentünk előre, hogy egyenlítsünk, de nem tudtunk pontot menteni. Nagyon idegesek voltunk, nem tudom, hogy ennek mi volt az oka. Az első mérkőzés mindig kicsit más, mint a többi, hiszen mindenkinek fontos a jó rajt. Ezzel kapcsolatban elmondanám, hogy a hozzáállással nálunk sem volt gond, nagyon akarták a játékosok a győzelmet, talán kicsit már túlságosan is.”

Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője szerint Nebojsa Vignjevics munkája látszik csapatunkon, de emellett természetesen saját csapatát is megdicsérte a győzelem miatt.

Ugyanazt mondom, most is, amit a meccs előtt: jó csapat az Újpest, amely sokat fejlődött azóta, mióta Nebojsa Vignjevics az edző - vélekedett Rossi. - Több helyzetünk volt,  sokat tett a csapat a győzelemért és megérdemelten nyertünk, de a meccs végén nagyon magunkra engedtük ellenfelünket. Ami Bonazzolit illeti: amióta itt vagyok, még sosem számíthattam klasszikus centerre. Most Bonazzoli itt van, fejlesztenie kell az erőnlétét, de a másik munkám ezzel kapcsolatban, hogy a csapatot megtanítsam klasszikus középső támadóval játszatni. Viszont ha ő és Lupoli hozza azt, amit eddig mindenhol hoztak, akkor nagy erősségei lesznek a csapatnak.

OTP Bank Liga
18. forduló
INFO Budapest Honvéd-Újpest FC 3-2 (1-1)
Bozsik Stadion, 2500 néző, vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Zsivanovics (13.), Daud (64.), Vécsei (81.) illetve Vasziljevics (44.), Kosovic (86.)
Sárga lap: Job (34.), Vécsei (60.) illetve Sztaniszavljevics (29.), Heris (63.)
 
Honvéd: Kemenes - Ikenne-King (Ignjatovics, a szünetben), Baráth, Lovric, Alcibiade - Job, Hidi, Zsivanovics (Nagy G., 76.) - Vécsei, Daud, Bonazzoli (Holender, 62.)
Vezetőedző: Marco Rossi
 
Újpest: Dmitrovics - Ngawa, Litauszki, Haris, Antón (Kosovic, 45.) - Sztaniszavljevics, Vasziljevics, Balogh B. - Tshibuabua (Nagy J., 90.), Kabát, Lázár B. (Zamostny 78.)
Vezetőedző: Neboljsa Vignjevics
[1609865] 2014-03-01 14:00:00 Honvéd - Újpestx; 
144894