Szurkolás

A háború folytatódik, a Honvéd ultrái kiszúrták Hemingway autójának kerekét

A Honvéd szerdán 3-1-re nyert a megye I-es Kemecse otthonában a Magyar Kupa 4. fordulójában. A mérkőzésen folytatódott a kispesti klub ultráinak és George F. Hemingway tulajdonosának "különmeccse".

Hemingway nem sejtette, mi vár rá a parkolóban - Fotó: szon.hu

A hatharom.com kedden számolt be arról, hogy miközben a pályán magára talált a tavalyi szezonban bronzérmet szerző Budapest Honvéd, a törzsszurkolók és a klub tulajdonosa között egyre inkább elmérgesedik a viszony. George F. Hemingway tulajdonos és a kispesti ultrák már jó ideje szemben állnak egymással, aminek következtében a hazai mérkőzéseken nincsen szervezett szurkolás. A kispesti drukkerek viszont idegenbe mindig elkísérték a csapatot, azonban a tulajdonos legújabb ötlete alapján a jövőben erre sem lenne lehetőségük. Az üzletember megoldásnak tartaná, hogy az idegenbeli találkozókon ne nyissanak vendégszektort a Honvédnak.

A törzsszurkolók szerdán a Magyar Kupa-mérkőzés alatt többször szidták Hemingway-t, aki a meccs után autójához érve azt látta, hogy kiszúrták a kocsi egyik kerekét - számolt be a szon.hu. A tettes feltehetőleg a "saját" drukkerei közül került ki.

A Honvéd első embere végül a kemecsei vezetők közbenjárása után távozhatott a településről, miután a szervizben elvégezték a javítást. Hewmingway a klub csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján kitért a szurkolókkal való konfliktusra.

"Nem azért tiltok bizonyos dolgokat, mert az MLSZ ezt akarja, hanem azért, mert magamtól is így cselekednék. Vannak szabályok, amelyeket be kell tartani. Senki ne gondolja, hogy ezt én bármikor is fel fogom adni!" - idézi a tulajdonost a honvedfc.hu.

A sajtóeseményen bemutatták az új igazolásokat, Anibal Godoyt, Thomas Jobot, Ayub Daudot és Edixon Pereát, valamint a célokról is szó esett. A kispestiek elsősorban a támadó szekciót erősítették meg két-két csatár és középpályás megszerzésével, ebben egy Olaszországban már évek óta tevékenykedő, de Magyarországon most megjelenő menedzseriroda és sportmarketing cég segítette az egyesületet.

Az eddig Olaszországban légióskodó 23 éves szenegáli csatár, Ayub Daud és a szintén 23 esztendős, 32-szeres válogatott panamai középpályás, Anibal Godoy egyaránt hároméves szerződést írt alá. A 29 éves jobboldali középpályás, a kameruni Thomas Job ugyancsak Olaszországból érkezett, ő év végéig kötelezte el magát a Honvédhoz, amelynek azonban további másfél éves opciója van a futballista játékjogára. A negyedik igazolás a 29 esztendős, 26-szoros kolumbiai válogatott Edixon Perea volt, aki hétvégén győztes góllal debütált a listavezető Videoton vendégeként.

"Nagyon örülök annak, hogy itt lehetek és hogy Európában futballozhatok. Puskás neve és a klub nagy hagyományai is szerepet játszottak abban, hogy elfogadtam az ajánlatot"- mondta a kolumbiai válogatott támadó. "Igaz, hogy a Juventustól érkeztem, de mindenképpen előrelépési lehetőségnek tartom az itteni szereplést, Puskás Ferenc egykori klubjában" - nyilatkozta a szomáliai Daud.

"Idén is a nemzetközi kupaszereplés a cél. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen öt-hat komoly vetélytársunk van, jobb feltételekkel. Úgy gondolom azonban, hogy ezt a hátrányt képesek vagyunk kiegyenlíteni" - mondta Hemingway.

"Nem szeretek konkrét helyezést kitűzni, az a cél, hogy minden meccset megnyerjünk. Nagyon pozitívnak tartom, hogy a kezdőcsapatba és a kispadra kerülésért is komoly harc folyik, senkinek sincs bérelt helye. Ez a fiatal játékosok esetében hatványozottan igaz, nekik eddig nem volt probléma az állandó csapattagság, itt viszont küzdeniük kell, ez mindenképpen a fejlődésüket szolgálja" - tette hozzá Marco Rossi vezetőedző.

A Honvéd vasárnap a címvédő Győrt fogadja az NB I-ben. A kispestiek az előző körben nyerni tudtak Székesfehérváron a Videoton ellen, az ETO pedig eddig csak egyszer kapott ki idegenben.

[1480820] 2013-11-03 18:30:00 Honvéd - Győrx;