Serie A

Balotelli pocsék teljesítményt nyújtott - Allegri

Ráadásban kapott góllal bukott el Parmában az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában.

Allegri együttese a Parma otthonában bukott - fotó: AFP

Beragadt a rajtnál, nagy nehezen utolérte magát, majd a végén elbukott. Nagyjából így foglalható össze az AC Milan vasárnapi parmai kirándulása. A hazaiak az első félidőben 2-0-ra vezettek, míg a szünet után két percen belül egyenlítettek a vendégek. A négyperces ráadás azonban a hazai csapaté volt, Parolo szabadrúgásból meccset nyert a Parmának. 

Massimiliano Allegri, a Milan edzője a kezdőcsapatban küldte pályára Mario Balotellit, de alaposan megbánta. Az olasz csatár gyenge teljesítményt nyújtott, a 34. percben sárgát kapott, így trénere a nagyobb bajt megelőzendő az 52. percben lecserélte.

"Az első félidőben két kontrából két gólt kaptunk - mondta Allegri. - Valamit változtatnom kellett, ezért lecseréltem Balotellit, aki gyengén játszott. Kevés jó pillanata volt, összességében nem lehettem vele elégedett. Szükségem volt egy olyan középcsatárra, aki képes volt ellátni azt a szerepet, ami Balotellinek nem sikerült. Ezért Polit küldtem pályára. Ráadásul Balotellinek volt egy sárgája, féltem, hogy kiállítják."

A Milannak ez volt a harmadik idegenbeli veresége a bajnokságban, Allegrit egyre inkább aggasztja a vendégjátékuk.

"Nem vagyunk kiegyensúlyozottak - mondta Allegri. - A Bajnokok Ligájában nagyszerűen játszottunk, most pedig összeomlottunk a bajnokságban. Javulnunk kell idegenben, mert eddig csak két pontot szereztünk."

A Milannak ez volt az ötödik meccse idegenben, kikapott a Verona, a Juventus és a Parma otthonában, egy pontot szerzett Torinóban és Bolognában. Allegri együttese kilenc forduló után csak a tizedik helyen áll, 16 pont a hátránya a listavezető Roma mögött.

[1536607] 2013-10-27 15:00:00 Parma - AC Milanx;