Bajnokok Ligája

Klopp és Benítez egy véleményen, Rummenigge óvatos

Monacóban tartották a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását. A 32 csapatot a korábbi gyakorlatnak megfelelően nyolc négyes csoportba osztották.

Klopp még soha nem volt Nápolyban, kíváncsi az atmoszférára - fotó: AFP

Szalai Ádám csapata, az FC Schalke 04 a Chelsea, az FC Basel, valamint a Steaua Bucuresti együttesével került azonos csoportba a labdarúgó Bajnokok Ligája 2013/14-es szezonjában. A sorsolást követően a Schalke mestere, Jens Keller elmondta, bárkivel felveszik a versenyt a csoportból.

"Elfogadható csoportba kerültünk - fogalmazott Keller. - Felvesszük a versenyt ezekkel a csapatokkal, noha a Chelsea kiemelkedik és nagy favorit. Az elmúlt években a Basel is bizonyított a nemzetközi kupákban. Nehéz dolgunk lesz, de úgy vélem, a csoportok valamennyi csapata a továbbjutás reményével vág neki a sorozatnak."

A tavaszi BL-döntőben elbukott Borussia Dortmund kemény csoportba került, az Arsenallal, a Marseille-jel és a Napolival találkozik. A németek edzője, Jürgen Klopp leginkább Nápolyra kíváncsi.

"Nagyszerű, kiegyensúlyozott csoportba kerültünk, valamennyi csapatnak azonos esélye van a továbbjutásra - mondta Klopp. - Valamit majd ki kell találnunk az Arsenal és a Marseille ellen. Még soha nem voltam Nápolyban, nagyon kíváncsi vagyok az ottani atmoszférára, élvezetes lesz."

A Napoli mestere, Rafa Benítez egyetértett Kloppal, úgy véli, rendkívül kiegyensúlyozott csoportba kerültek.

"Ha a Bajnokok Ligájáról van szó, akkor valamennyi csoport kőkemény - mondta Benítez. - A miénk rendkívül kiegyensúlyozott. Természetesen nehéz dolgunk lesz, hiszen valamennyi ellenfelünk nagy tapasztalattal bír, óriási kihívás előtt állunk. A Dortmund kiemelkedik, tavaly bejutott a döntőbe és remek teljesítményt nyújtott. Nemrég találkoztunk az Arsenallal, jól ismerjük. A Marseille ellen értem el az első sikerem a Valencia edzőjeként 2004-ben az UEFA kupa döntőjében."

A címvédő Bayern München a Manchester Cityvel, a CSZKA Moszkvával és a Viktoria Plzennel találkozik. A bajorok elnöke, Karl-Heinz Rummenigge szerint hiba lenne bármelyik csapatot lebecsülni.

"Természetesen a CSZKA Moszkvát és a Manchester Cityt sem becsülhetjük le - vélekedett Rummenigge. - Nem lehet következtetni semmire. Az elejétől fogva koncentrálnunk kell és valamennyi csapat ellen tiszteletet kell mutatnunk. Az a célunk, hogy bekerüljünk az egyenes kieséses szakaszba."

A csoportküzdelmeket szeptember 17. és december 11. között rendezik meg, a nyolcaddöntőkre február 18. és március 12. között kerül sor. A negyeddöntő párharcait április 1. és 9. között bonyolítják le, míg az elődöntőket 22. és 30. között rendezik meg. A fináléra május 24-én Lisszabonban kerül sor.

Bajnokok Ligája
csoportok
A csoport B csoport
Manchester United Real Madrid
Sahtar Juventus
Leverkusen Galatasaray
Real Sociedad Köbenhavn
   
C csoport D csoport
Benfica Bayern München
PSG CSZKA Moszkva
Olympiakosz Manchester City
Anderlecht Viktoria Plzen
   
E csoport F csoport
Chelsea Arsenal
Schalke Marseille
Basel Dortmund
Steaua Napoli
   
G csoport H csoport
Porto Barcelona
Atlético Madrid Milan
Zenit Ajax
Austria Wien Celtic