Bundesliga

Ennyiért nem kéne kihagyni a Schalkét

  • gb1

Jó magas szorzót kaptak a gelsenkircheniek az Európa Liga által lefárasztott Frankfurt elleni fordulózárón.

Wagner remek munkát végez a Királykékekkel. Fotó: archív

Vasárnap nem csak a PL-ben, hanem a Bundesligában is remek párharcot rendeznek a kora esti idősávban, mégpedig a Schalke-Frankfurt lesz terítéken. A hazaiak gyorsan feledtetnék az egy héttel korábbi, Leverkusen elleni kisiklást, melyen szokatlanul könnyen verték őket. Ezúttal a bukik szerint már meg lesz a három pont, bár azért óvatosan bántak a meccsel, hiszen a Királykékekre majdnem kettes szorzót kapunk.

{"headTitle":"Schalke 04-Eintracht Frankfurt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-15 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke","odds":"1.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Frankfurt","odds":"3.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Az imént említett zakó a Gyógyszergyáriaknál egy hat meccses veretlenségi sorozatot szakított meg. Pont ennyi találkozó óta nem kaptak ki a Veltins Arenában, ahol a Bayern elleni bajnokság nyitó óta maximum egy ponttal távoztak az ellenfelek, köztük a Dortmund is.

A csapat húzóembere továbbra is a játékmester, Amine Harit, akivel a héten szerződést is hosszabbítottak. A hat gólnál járó támadó a Leverkusen ellen is egy gólpasszal vette ki a részét. A támadószekcióban úgy tűnik, hogy a nehéz start ellenére kezdi megszilárdítani a helyét a Düsseldorfból igazolt Benito Raman, aki az első öt meccsén nem talált be, azóta viszont három összecsapáson három találatot jegyez. Wagnernek a sérültekkel továbbra is akadnak gondjai, az ex-Mancheter City spíler, Nastasic, Schöpf, Uth és Sané is hiányzik a fontosabb játékosok közül.

[3081498] 2019-12-15 18:00:00 Schalke 04 - Eintracht Frankfurtx

A vendégeknél sem túl rózsás a helyzet, hiszen egyrészt a kezdőkapus, a PSG-t megjárt Trapp idén már nem játszhat, Kohr és Abraham pedig eltiltásukat töltik. A hamar beilleszkedett Bas Dost sem biztos, hogy zöld utat kap és akkor még nem beszéltünk az EL-faktorról, hiszen a vendéglábak fáradtabbak lesznek a csütörtöki meccs miatt.

Tippünkben ez az egyik kulcsfaktor, a másik pedig, hogy a vendég tabellára pillantva láthatjuk, hogy az Eintrachtnak semmi nem jön össze a Commerzban Arenától távol. Ebben a viszonylatban tökutolsó a csapat, egy győzelme mellé (az újonc Uniont verték kínkeservesen) öt vereség társul és teljesen reális, hogy vasárnap érkezik a hatodik. A gólok is jó eséllyel potyognak majd, hiszen a Sasok utóbbi 11/13, míg a Királykékek utóbbi 5/6 bajnokiján ilyen eredmény született. A magasabb szorzóra éhesek tehát akár ezzel is kombinálhatják a tippet.

{"headTitle":"Schalke 04-Eintracht Frankfurt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-15 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke","odds":"1.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3081498] 2019-12-15 18:00:00 Schalke 04 - Eintracht Frankfurtx;