Bundesliga

Újabb meglepetésgyőzelmet hoznak a fővárosiak?

  • gb1

Teljesen ellentétes lelkületű állapotban találkozik a Hertha és a Schalke, ez pedig a hazaiak felé billenti a mérleget.

A villámgyors Dilrosunt még Dárdai építette be, de Klinsmannál is alapember lett. Fotó: Archív

Lassan három és fél éve, 2016 szeptemberében nyert utoljára a Hertha a Schalke ellen az Olimpiai Stadionban, így a hazai szurkolók sikerre éhesen várják a Ruhr-vidéki csapat elleni összecsapást. Az esélyek ezúttal teljesen háromesélyesek, ám míg a fővárosi csapat egy hátrányból megfordított wolfsburgi kirándulásból érkezik, a Királykéket a Bayern 5-0-ra gázolta le az Allainzban. A tabellán ennek ellenére még mindig hét pozíció választja el a feleket, de szerintünk pénteken a berlinieknek jöhet ki jobban a lépés.

{"headTitle":"Hertha Berlin-Schalke 04","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-31 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hertha","odds":"2.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Schalke 04","odds":"2.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Klinsmann legénysége ugyanis az utóbbi öt bajnokijáról 10 pontot hozott el és ugyan a Bayerntől négyet kapott, ezt leszámítva csak egy gól rezzentette hálójukat. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen és erősíteni is sikerült a téli szünet alatt, hiszen érkezett Santiago Ascasibar a középpályára, nyáron pedig a Lucas Tousart is Lyonból Berlinbe helyezi át a székhelyét.

Újabb sérültek nincsenek a csapatnál, bár Darida még nem heverte ki teljesen az influenzát, rajta kívül elvileg mindenki bevethető. Meglepő lenne, ha a volt amerikai szövetségi kapitány változtatna az egy hete Wolfsburgot verő felálláson, amiben az öt gólnál és négy gólpassznál járó Lukebakio tölti be az ék szerepét. A vendégeknél továbbra is a védelem van blamában a kihagyók miatt, de legalább visszatérhet az eltiltását letöltött kapus, Nübel.

Hertha Berlin#ger-hertha_berlin#5

A Schalke elég jó szezont fut az új irányítás alatt, de azért érezni, hogy nem került még minden puzzle a helyére. Elöl és hátul is akadnak gondok és most nem csak a Bayern elleni 5-0-s zakóra gondolunk. Az utóbbi hat bajnokiból négyszer csak egy gólig jutottak maximum, a Hertha pedig pont a védelemben jeleskedik igazán Klinsmann érkezése óta.

Ami közös tehát, hogy a Bayern mindkét csapatot legyalulta az elmúlt két hétben, de mindent összevetve szerintünk a hazai pálya előnye és a wolfsburgi fordítás általi önbizalmi töltetnek köszönhetően a Hertha legalább egy pontot otthon tart pénteken.

{"headTitle":"Hertha Berlin-Schalke 04","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-01-31 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hertha vagy döntetlen","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081541] 2020-01-31 20:30:00 Hertha Berlin - Schalke 04x;