Bundesliga

Nyeretlen a veretlen ellen, most fordul meg?!

  • gb1

A fordulót harmadik helyről kezdő Leverkusen a 25 bajnoki óta győzni képtelen Schalke otthonába látogat.

A szebb napokat is látott Schalke tovább folytatja a lassan egy éve húzódó mélyrepülést és a szezon harmadához közelítve kijelenthetjük, hogy a kiesésre a top favoritok között van. A helyzet vasárnap sem lesz egyszerű, hiszen a Leverkusen meg pont, hogy szárnyal idén, nem csoda, hogy az amúgy sem túl magas vendégszorzót további egy tizeddel verték már le a fogadók.

{"headTitle":"Schalke 04-Bayer Leverkusen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-06 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke","odds":"6.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Leverkusen","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A 04-esek tehát 25 Bundesliga meccs óta nyeretlenek, ennél csak egy csapat, a hosszú ideje már csak az ötödosztályban vitézkedő Tasmania Berlin (1965/66-os szezon - 31 meccs) hajtott végre hosszabb szériát. A rekord megdöntéséig tehát még van egy kis idejük, ám a múlt heti, Gladbach elleni 4-1-es zakót látva aligha a Leverkusen ellen támadnak fel. 

Főleg, hogy ligarekordot jelentő 28 gólt szedtek be eddig és cserébe csak 6-ot vágtak!

Persze nem segíti a helyzetet, hogy lassan egy csapatnyi hiányzó is van, klasszikus szegény embert az ág is húzza effektus. Immár a kapuban is gondok vannak, hiszen Rönnow izomsérülés miatt nem is edzett a hét közben, Fahrmann is lerobbant, így könnyen lehet, hogy a harmadik számú portásnak kell előlépni. A Gyógyszergyáriaknál is vannak kihagyók, de Peter Bosz azért jóval minőségibb keretből válogathat, ráadásul visszatérhet a koronavírust kiheverő Tapsoba és sztárcsatárjuk, Schick is hadra fogható.

[3399386] 2020-12-06 18:00:00 Schalke 04 - Bayer Leverkusenx

A Leverkusen nagyon összekapta magát és veretlenül menetel idén, az Európa Ligában pedig már kiharcolta a továbbjutást. A képlet túl egyszerűnek tűnik, hiszen a Schalkéval szemben a kuseniek rendelkeznek jelenleg a leghosszabb pozitív szériával a ligában. Egy hete ugyan csak 0-0-ra mentek a Hertha ellen, de a hétközben felforgatott kerettel is 3-2-re igázták le idegenben a Nizzát.

A Veltins Arenában amúgy is előszeretettel lépnek pályára, hiszen az utóbbi 6 itt lejátszott meccsen nem kaptak ki és 16 pontot zsebeltek be.

A Schalke mostanában amúgy is párosával kapja a gólokat - az utóbbi 12/10 bajnokin legalább kettőt nyelt be - a Bosz-legénységnek pedig pont a támadószekció a legnagyobb erőssége. Mindezeket figyelembe véve aligha lesz meglepő a tippünk, a Schalke pedig inkább a következő három körben bízhat (Augsburg, Freiburg, Bielefeld), hogy végre megszakítsa ezt a hihetetlenül pocsék sorozatot.

{"headTitle":"Schalke 04-Bayer Leverkusen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-06 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Leverkusen nyer + 1.5 gól felett","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}