Bundesliga

Erre tippelünk a Ruhr-vidéki derbin

  • gb1

Bombameccs fémjelzi a szombati Bundesliga-folytatást, melyen a jelenleg második Dortmund a Schalkét fogadja.

Haaland és Reyna - ketten együtt 36 évesek. Fotó: Archív

Nem csak a régió, de az ország egyik legnagyobb összecsapásán a BVB győzelmi kényszerben lép pályára, már ha nem akar lemondani ideje korán a bajnoki címről. Az oddsmesterek alapján mondjuk szinte biztosan zsákban lesz az újabb három pont, a Schalke pedig annak ellenére kapott hatos feletti szorzót, hogy az utóbbi nyolc egymás elleniből csak egy alkalommal kapott ki.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Schalke 04","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-16 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Schalke","odds":"6.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Signal Iduna Parkban normál esetben 80.000 szempár követné az eseményeket, de az újraindítás feltétele volt, hogy zárt kapuk mögött kell rendezni a meccseket. Szokatlan atmoszféra lesz tehát a találkozón, de ez nem lehet kifogás a fekete-sárgáknak, ahogy az sem, hogy komoly sérültekkel is kell számolniuk. Reus továbbra sem bevethető, de Favre feje főleg a megbomlott középpálya miatt főhet, ahonnét hiányozni fog Can és Witsel is. A csatársor mondjuk bárkinek képes berámolni egy hármast, hiszen Haaland és Sancho jelenleg a világ legrettegettebb ifjú támadó duója.

Tudtad? Haaland és Sancho együtt több gólt rúgott (14) 2020-ban, mint az egész Schalke

A Ruhr-derbi persze más, mint a többi meccs, tehát aligha lehet készpénznek venni a hazai kimenetelt. A szünet kifejezetten jól jött a vendégeknek, akik Wagner vezetésével éppen a leghosszabb nyeretlen szériájukat könyvelték el. Ami ellenben komoly önbizalomra adhat okot, hogy az utóbbi nyolc egymás elleni meccsből csak egyet veszítettek el, igaz ebből öt alkalommal döntetlen született.


Várható felállások:
 

Dortmund: Bürki - Piszczek (c), Hummels, Akanji - Hakimi, Brandt, Delaney, Guerreiro - Sancho, Haaland, Hazard
Hiányzók: Can, Reus, Schulz, Witsel, Zagadou, Schmelzer (kérdéses)
 

Schalke: Schubert - Kenny, Todibo, Nastasic, Oczipka (c) - Caligiuri, McKennie, Serdar - Harit - Burgstaller, Raman
Hiányzók: Kabak, Mascarell, Stambouli


Nagy kérdés, hogy a BVB-re milyen hatással volt a szünet, ugyanis a tavaszi szezon első 7/8 meccsét behúzta a csapat, erre legutóbb 2011/12-ben volt példa, akkor pedig végül elhódították a Salátástálat. Mondjuk közönség és kényszerszünet ide vagy oda, nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a Schalke megtréfálja a lényegesen erősebb Dortmundot, de a közös múlt mégis azt mondatja velünk, hogy inkább a gólszámra fogadjunk.

{"headTitle":"Borussia Dortmund-Schalke 04","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-16 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszám - 2.5 felett","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081591] 2020-05-16 15:30:00 Borussia Dortmund - Schalke 04x;