Bundesliga

Ennyiért veszélyes lehet behúzni Gulácsiékat

  • gb1

A Lipcse óriási győzelmet aratott Londonban, de nincs megállás és immár a Schalke vendégeként kell helytállni.

Az angliai kiruccanást követően a Bikák Gelsenkirchenbe látogatnak, ahol a tabella hatodik helyére lecsúszott Schalke fogadja őket. Az oddsmesterek nem voltak szívbajosak és simán a vendégsikerre tették le voksukat, pedig a Királykékek az eddigi 11 bajnokiból csak egyet veszítettek el a Veltins Arenában.

{"headTitle":"Schalke-Lipcse","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-21 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke","odds":"4.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Lipcse","odds":"1.84","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

A Lipcse is csak egyszer futott bele a késbe otthon, ki más, mint a Schalke ellen - szeptember végén nem kis meglepetésre 3-1-re gyűrték le őket. Mondjuk David Wagner legénysége akkor felszálló ágban volt, a 2020-at viszont elég gyatrán kezdték. Zsinórban négy nyeretlen meccsről jönnek és különösen elkeserítő, hogy bő 360 perc alatt egyetlen egy gólt bírtak beszenvedni.

Tudtad? A Schalke jegyzi a legtöbb döntetlent a ligában - az eddigi 22-ből 9 meccset remivel zárt a csapat.

A +5-ös gólarány is mutatja, hogy a tabellán elfoglalt helyük elég előkelő az eredményekhez képest. Persze a kezdő bekk, Sané régóta sérült, ahogyan Caligiuri és Stambouli is kiülik a találkozót, de legalább Kabak visszatérhet a hátvédsorba. A vendégeknél jóval nehezebb belőni a várható felállást, mondjuk a szerdai BL-meccs ellenére úgy tűnik, hogy a legjobbjait küldi pályára Nagelsmann.

Az a Nagelsmann, aki a Bajnokok Ligája történelmének legfiatalabb edzője lett, aki meccset nyert az egyenes kieséses szakaszban. A sikert ugyan egy büntetőből szerzett találattal érték el, de máshogy is alakulhatott volna, hiszen már az első félidőben teljesen lefocizták a Mourinho által dirigált Tottenhamet. A meccsen a kapusok is főszerepet vállaltak és válogatott portásunk még Mou dicséretét is kiérdemelte.

Gula is rekorder lett, hiszen ő az ötödik magyar játékos, aki pályára lépett a BL egyenes kieséses szakaszában, de az első, aki győzelmet ünnepelhetett.

"Ez a legmagasabb szint, amelyen valaha játszottam. Emiatt sokáig emlékszem majd a mostani győzelemre, de bízom benne, nem a BL-nyolcaddöntő a csúcs." – mondta a 29 éves hálóőr a Nemzeti Sportnak.

Könnyen lehet, hogy annyi dolga nem lesz, mint szerdán volt, ugyanis ahogy korábban is írtuk, a Schalke igen életlenül futballozik mostanság. Ennek ellenére csak lehoztak zsinórban tíz veretlen hazai meccset valahogyan, a lipcsei lábak pedig fáradtabbak a kelleténél, tehát kimenetel helyett inkább a gólszámban látunk fantáziát.

{"headTitle":"Schalke-Lipcse","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-21 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólszám 3,5 - Kevesebb","odds":"1.56","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

 

>>>Regisztrálok a TippmixPro-ra és kérem az akár 5000 HUF üdvözlő bónuszt!<<<