Magyar válogatott

Rengeteg tanulsága volt ennek a meccsnek - Egervári Sándor

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott a cseh együttessel a két csapat szerda esti barátságos mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadionban.

Egervári Sándor a második félidővel elégedett volt

A magyar válogatott - amely legközelebb szeptember 6-án Bukarestben játszik világbajnoki selejtezőt - hazai környezetben immár 34 éve nem tudta legyőzni a cseh és korábban a csehszlovák nemzeti csapatot. Egervári Sándor együttese 2013-ban továbbra is veretlen, öt mérkőzésből négyen döntetlent játszott.

"Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben bátortalanul, több hibával játszottunk, míg a másodikban jelentősen feljavultunk mind támadásban, mind védekezésben - mondta a mérkőzés után Egervári Sándor. - Adódtak hibák ebben a periódusban is, de meg kell jegyezni, hogy egy rendkívül jó csapattal találtuk magunkat szembe, amely sokszor késztetett hibára bennünket. Ennek ellenére töretlenül a győzelemre játszottunk, és volt is rá esélyünk, hogy megnyerjük a meccset, ha ezt nézzük, akkor nem lehetünk elégedetlenek. Rengeteg tanulsága volt ennek a kilencven percnek, hiszem, hogy ha ezek alapján ki tudjuk javítani a hibáinkat, akkor elmondható: a románok elleni összecsapás előtt jó szolgálatot tett ez a meccs."

Felkészülési mérkőzés
INFO Magyarország-Csehország 1-1 (0-1)
Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 19.000 néző. Vezette: Howard Webb (angol)
Gólszerző: Dzsudzsák (57' - 11-esből) ill. Kozák (23')
Sárga lap: Suchy (50')
 
Magyarország: Bogdán - Vanczák, Juhász, Korcsmár (Guzmics 70'), Kádár - Pintér (Hajnal 46'), Varga J., - Koman, Kovács I. (Böde 46'), Dzsudzsák - Szalai (Szabics 89')
Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Csehország: Drobny – Gebre Selassie, Sivok (Prohaska 46'), Suchy, Kadlec (Limbersky 81') – Plasil – Darida (Horava 58'), Husbauer (Vanek 65'), Jirácek – Vydra (Rabusic 58'), Kozák (V.Kadlec 58').
Szövetségi kapitány: Michal Bílek
[1370706] 2013-08-14 20:30:00 Magyarország - Csehországx;