NBA

Mike Miller kupaesélyesnél folytatná

  • MD

Mike Miller áldozatává esett Miamiban az amnesztizációnak, de a játékos szabadügynökként egy olyan csapathoz akar igazolni, ahol jövőre is esélye lehet a bajnoki címre.

Mike Miller immáron csak múltban beszélhet a Miami Heatről, miután a játékos átment az amnesztizációs folyamaton anélkül, hogy egy másik csapat igényt tartott volna rá. Miller így szabadügynökké vált, és több csapat is érdeklődik iránta, többek között az Oklahoma City, a San Antonio, a Houston, illetve a Memphis is.

Millernek még 12.8 millió dollárral fog tartozni a Miami a következő két évben, így a játékos a következő csapatánál megengedhet egy jóval szerényebb fizetést is magának. Az elmúlt idényben 4.8 pontot átlagolt, és 42%-os hatékonysággal értékesítette a triplákat az alapszakaszban. A nagydöntőben igazi kulcsemberré vált, miután 61%-osra javult a triplaértékesítése, és ezzel kiérdemelte, hogy az utolsó négy meccsen már kezdő legyen.

Mike Miller remek triplakihasználásának több csapat is hasznát venné - Fotó: Getty Images

Bár Millerrel kapcsolatban szerdán olyan szóbeszédek is felmerültek, miszerint a veterán visszavonulna a játéktól hátproblémái miatt, de a keddi nyilatkozata alapján egyelőre várat magára a cipők szögre akasztása.

"Izgatott vagyok a továbbiakkal kapcsolatban. Felfrissült vagyok, de tényleg. Egészségesnek érzem magam, és készen állok játszani. Múlt héten már elkezdtem ismét játszani, és alig várom, hogy a következő idényben is játszhassak" - nyilatkozta lelkesen a játékos a keddi fejleményeket követően.