NBA

Kyle Korver marad Atlantában

  • Barcsai Róbert

Az NBA szabadügynök-piacának szerdai napján Kyle Korver fontos döntést hozott, hiszen a Bucks és a Nets ajánlatára is nemet mondva, 24 millió dollárért négy évig az Atlanta Hawks játékosa marad.

Kyle Korver marad korábbi kenyéradójánál

Lassan nem marad biztoskezű, a triplavonalon túlról is jól dobó játékos az NBA szabadügynök-piacán. Kevin Martin, Martell Webster, Chase Budinger, Mike Dunleavy és J.J. Redick után ugyanis Kyle Korver is elkelt.

A Hawks vajkezű játékosa marad korábbi kenyéradójánál, az elkövetkezendő négy évben pedig 24 millió dollárt keres majd. Az elmúlt szezon jól sikerült Korver számára, hiszen 10.9 pontot átlagolt, mezőnyből 46.1, míg a triplavonalon túlról 45.7 százalékos pontossággal tüzelt.

Korver tehát érthető módon a keresett szabadügynökök közé tartozott. A Brooklyn Nets szívesen látta volna őt, ám ekkora fizetést képtelenek lettek volna kínálni neki. A Milwaukee Bucks J.J. Redick elpasszolását követően szintén lecsapott volna rá, de a hírek szerint a wisconsiniak ajánlata négymillió dollárral rövidebb volt az Atlantáénál.