NBA

Al Jefferson a Mavs ajánlatára vár?

  • Barcsai Róbert

Dwight Howard után az egyik legkeresettebb szabadügynök a magasemberek között Al Jefferson lehet, aki a jelek szerint kivárásra játszik. A kiváló center szerint ha a dallasiak lecsúsznak Howardról, bejelentkezhetnek érte, így nem kötelezte el magát a Bobcatshez.

Al Jefferson nem kapkodja el a döntést

Újjáépülésre készül a Utah Jazz, hiszen Salt Lake Cityt minden bizonnyal Al Jefferson és Paul Millsap is elhagyja, tekintve, hogy mindketten szabadügynökök, a magas posztokon pedig olyan fiatalok várják a bizonyítási lehetőséget, mint Derrick Favors vagy éppen Enes Kanter.

Ennek köszönhetően Dwight Howard után az egyik legkeresettebb center Al Jefferson lehet a szabadügynök-piacon. Az ő sorsát azonban nagyban befolyásolja Howardé, legalábbis Big Al ebben a hitben él.

Jefferson korábban másfél napon keresztül tárgyalt a Charlotte Bobcats együttesével, megállapodás viszont nem született. Jefferson szerint ugyanis ha a Mavericks lecsúszik Dwight Howardról, akkor a dallasiak ajánlatot tehetnek neki.

A legtöbb hírforrás szerint a 28 éves, a tavalyi szezonban 17.8 pontot és 9.2 lepattanót átlagoló center négyéves, idényenként 15 millió dolláros szerződést szeretne kapni.