NBA

Megoldódott a Bledsoe-ügy

  • Barcsai Róbert

Kedden pont került a Bledsoe-ügy végére, ugyanis a Los Angeles Clippers fiatal irányítóját egy három csapatot érintő ügyletben sikerült elcserélni.

Eric Bledsoe

Amint arról korábban beszámoltunk, a fiatal Eric Bledsoe-t aktívan árulta az elmúlt napokban a Los Angeles Clippers vezetősége, kedden pedig sor került a cserére.

Az ügyletben végül három együttes vett részt. A Milwaukee Bucks két, későbbi második körös draftcetlivel gazdagodott, a Los Angeles Clippers megkapta J.J. Redick és Jared Dudley játékjogát, míg Caron Butler és a már említett Eric Bledsoe a Phoenix Sunshoz került.

A cseréhez az is hozzá tartozik, hogy a szabadügynök J.J. Redick sign-and-trade (korábbi csapatával köti meg a szerződését, de továbbcserélik) ügylet keretein belül igazol Los Angelesbe, az új kontraktusa négy éves lesz majd, ezalatt pedig 27 millió dollárt kereshet majd a vajkezű játékos.

Összességében kijelenthető, hogy mindhárom fél jól járt ezzel az üzlettel. A Milwaukee két draftjogot kapott a minden bizonnyal amúgy is távozó Redickért, a Clippers kerete jóval mélyebb lett az eddigiekhez képest, míg az újjáépülő Suns egy rendkívül tehetséges játékosra tett szert.