NBA

Allen, West, Webster és Budinger sem kér a többi csapatból

  • Barcsai Róbert

Az NBA szabadügynök-piacának második napja leginkább azokról a játékosokról szólt, akik korábbi kenyéradójukkal állapodtak meg. Így tett többek között Tony Allen, David West, Martell Webster és Chase Budinger is.

David West

Az NBA szabadügynök-piacának keddi napján több játékos is korábbi kenyéradójával kötött újabb kontraktust.

Tony Allen négy évre írt alá a Memphisnél, a teljes fizetése 20 millió dollárra rúg majd. Nem kap sokkal többet Allentől Martell Webster, aki 22 millióért írta alá a Washington Wizards négyéves kontraktusát. Érdekesség, hogy a fővárosiak játékosa élete legjobb szezonját produkálta, 11.4 pontot átlagolt, ráadásul 42.2%-os hatékonysággal értékesítette a triplákat.

David West már jóval nagyobb szerződést kapott a Pacerstől, hiszen három év alatt 36 millió dollárt keres majd régi-új csapatában. Nem árt azonban megemlíteni, hogy könnyen válhat ez a kontraktus nagy melléfogássá az Indiana vezetősége részéről. mivel az erőcsatár augusztusban betölti 33. életévét.

Sikerült megegyeznie Chase Budingernek is a Minnesotával, a tavalyi szezon nagy részét sérülés miatt kihagyó játékos az elkövetkezendő három évben 16 millió dollárt keres majd.