NBA

Shaquille O'Neal ingyenkórházat nyit a szegény gyerekeknek

A Los Angeles Lakers korábbi centere szeretne segíteni a beteg gyermekeken, ezért Louisiana államban ingyenkórház megnyitását tervezi.

Kevés ismertebb alakja volt nála az elmúlt húsz évben az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokságnak, az NBA-nek. A két éve visszavonult Shaquille O'Neal számára a játékkal és kiemelkedő testi paramétereivel megszerzett ismertség azonban karrierje befejezése után sem okoz gondot, sőt. A Los Angeles Lakers korábbi sztárja ugyanis a pályán kívül is talált értelmet az életének, ezt bizonyítja legfrisebb bejelentése, amely szerint rászoruló szegény gyermekek számára ingyenkórház megnyitását tervezi.

A Louisiana állambeli Hírességek Csarnokába frissen beszavazott óriás a díj átvételekor beszélt céljairól: "Nem most kellene bejelentenem a dolgot, de előbb-utóbb úgyis meg fogom tenni. Már sok emberrel beszéltem a tervemről és hamarosan megvalósulhat a Shaquille O'Neal Gyerekkórház. Ez a tervem és ennek megvalósításán dolgozom. Minden beteg gyerek ingyen jöhet hozzánk" - mondta el beiktatási beszédében a népszerű Shaq. Az államnak szüksége is van a civil segítségre, a helyi politikusok kimutatása szerint ugyanis az elmúlt években 260 millió dollárnyi forrás került kivonásra az állam egészségügyi rendszeréből.