NBA

Második idényét harmadik csapatában kezdi meg a fiatal erőcsatár

  • Barcsai Róbert

Pont került a fiatal erőcsatár, Thomas Robinson hetek óta húzódó ügyére. Nyílt titok volt, hogy a Rockets árulja őt, azonban vevőre csak most talált a Houston, méghozzá a Portland Trail Blazers csapatában.

Thomas Robinson

Thomas Robinson mindössze a második szezonját kezdi majd az NBA-ben, azonban a Portland Trail Blazers már a harmadik csapata lesz a fiatal erőcsatárnak. Történt ugyanis, hogy a Dwight Howardra ácsingózó Rakéták elcserélték őt a kispad megerősítésén és az esetleges Aldridge-utód megtalálásán fáradozó oregoniakhoz.

Ahhoz képest, hogy Robinson a tavalyi drafton az ötödik helyen kelt el, nem fájt sokba a Blazersnek ez a csere, mivel mindössze két jövőbeli második körös draftcetlit, illetve a korábban már draftolt Kosztasz Papanikolau és Marko Todorovic játékjogát küldték Houstonba.

Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy Robinson eddig nem tett le túl sokat az asztalra a ligában, mivel 70 mérkőzésen 15.1 perces játékidő mellett 4.8 pontot és 4.5 lepattanót átlagolt. Aggodalomra azonban semmi ok, mivel még mindig csak 22 éves, ráadásul a portlandi fiatalok között minden bizonnyal jó helyen lesz a tehetséges erőcsatár.